Vastgoedbeleggen

Periode

14 feb 2023 t/m 4 jul 2023

Collegedagen

Dinsdagen van 13:00 - 19:00 uur

Prijs

€ 9.400,- (excl. studieboeken & studiereis)

Certificering

MSRE-deeldiploma

Bekijk alle facts & figures
Duur

20 weken

Toelatingsprocedure

Intakegesprek met studieadviseur

Studiereizen

Londen

Studiebelasting

20 uur per week

Bekijk minder facts & figures
Het samenstellen en managen van een vastgoedbeleggingsportefeuille

De opleiding Vastgoedbeleggen integreert het gehele beleggingsproces vanaf de strategische portefeuilleallocatie tot de selectie (en exploitatie) van de objecten. De opleiding vertrekt vanuit het gedachtengoed van Corporate Finance en Structured Finance en stelt van daaruit de vraag wat de toegevoegde waarde is van diverse vormen van vastgoedbeleggingen voor de beleggingsportefeuille.

“De markt voor vastgoedfinanciering is volop in beweging. Veranderende regelgeving en vastgoedprijzen betekenen dat alternatieve financieringsvormen voor bankleningen steeds belangrijker worden. In de opleiding Vastgoedbeleggen wordt ingegaan op de partijen die naar voren treden en wat dit betekent voor de vastgoedbelegger.”

dr. Fred Huibers | Associate professor bij Hogeschool van Amsterdam | docent

Asset en Liabillity Management (ALM) speelt hierbij een belangrijke rol. Daarnaast wordt in de opleiding aandacht besteed aan de wijze waarop een beleggingsportefeuille vorm moet worden gegeven, waarbij uiteenlopende fiscale en juridische aspecten aan de orde worden gesteld. Hierbij is aandacht voor regelgeving waar banken en institutionele beleggers mee te maken krijgen, zoals Basel III, Solvency II en de nieuwe Europese richtlijn voor fondsmanagers, de AIFMD.

De opleiding resulteert in de concrete selectie van objecten en portefeuilles, alsmede in de methoden en technieken van performancemeting op basis waarvan het beleggings-, en assetmanagementbeleid kan worden bijgesteld. Hierbij is oog voor de actuele economische situatie, de ontwikkelingen op internationale financiële markten en voor nieuwe manieren waarop vermogen kan worden aangetrokken ter financiering van de portefeuille.

Optimaal studierendement

Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit hoor- en werkcolleges, een tussentoets, verschillende casusopdrachten die in groepsverband uitgewerkt worden en een afsluitend tentamen. Deze essentiële combinatie van leervormen zorgt ervoor dat de volgende onderwerpen optimaal worden begrepen en toegepast:

  • Corporate finance, Portefeuille- en Beleggingstheorieën
  • Asset liability management en Crystal Ball
  • Direct en indirect beleggen, performance analyse en behavioral finance
  • Juridische en fiscale aspecten bij fondsstructurering
  • Regioselectie en sectorselectie
  • Studiereis Londen

Na het succesvol afronden van het gehele programma ontvang je een diploma van de Amsterdam School of Real Estate.

Doorstromen naar MSRE

De opleiding Vastgoedbeleggen maakt deel uit van de – door de NVAO en RICS geaccrediteerde – MSRE, de Master of Science in Real Estate. Na het succesvol afronden van Vastgoedbeleggen kun je doorstromen naar het overige deel van dit masterprogramma. Voor meer informatie zie MSRE.

Vrijblijvend op gesprek

Overweeg je de opleiding Vastgoedbeleggen aan de Amsterdam School of Real Estate? Kom vrijblijvend op gesprek. Met onze studieadviseur of een van onze of programma managers bespreek je jouw ideeën en kun je je vragen voorleggen. Je krijgt persoonlijk advies over je opleidingskeuze of over het financieren van de opleiding.

Voor wie

Medewerkers van publieke & private vastgoedbeleggers, (eind)gebruikers, medewerkers bij banken of andere financiële instellingen & financieel of juridische adviseurs

Aanmelden, toelating & kosten
Ben je enthousiast over deze MSRE-deelopleiding en wil je weten of je kunt instromen? Dan is dit de procedure.

STAP 1: Meld je aan via deze link voor een vrijblijvend intakegesprek.

STAP 2: Aan de hand van het gesprek, je curriculum vitae en diploma’s wordt nagegaan of je voldoet aan de toelatingseisen.

Je dient in het bezit te zijn van een NVAO-erkend wo-bachelor/master diploma of aantoonbaar beschikken over gelijkwaardig opleidingsniveau op grond van erkende diploma's (te beoordelen door de examencommissie). Daarnaast dien je te beschikken over ten minste twee jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden.

STAP 3: Wanneer je in aanmerking komt, schrijf je je in via het inschrijfformulier.

Je inschrijving dient binnen te zijn vóór 15 januari (voor start opleiding half februari) of vóór 15 augustus/september (voor start opleiding half september/oktober). De inschrijving is definitief zodra het volledig ingevulde inschrijfformulier is ontvangen.

Beschik je nog niet over het juiste instroomniveau (afhankelijk van werkervaring en vooropleiding)? Dan kun je worden toegelaten nadat je met succes (een deel van) het deficiëntieprogramma hebt afgerond.

Toelatingseisen
Opleidingseisen

Relevante hbo/wo-vooropleiding
(instroomprogramma bij hbo-vooropleiding)

Werkervaring

Minimaal twee jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden

Investering in tijd & geld

Wanneer je kiest om naast je werk te gaan studeren, kies je voor een investering in jezelf. Als je je inschrijft voor de opleiding Vastgoedbeleggen betekent dit studeren van september tot februari. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 20 uur per week. De colleges vinden 1 keer per week bij de ASRE plaats. De kosten zijn € 9.900,- (collegejaar 2022-2023). Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief kosten voor studieboeken. Een driedaagse studiereis naar Londen maakt onderdeel uit van de opleiding. Kosten van de studiereis bedragen €625,- (exclusief reis- en verblijfkosten). Lees hier over de mogelijkheden om gespreid te betalen, het LevenLangLerenKrediet of het STAP-budget.

Advies & contact
Carrièrepad

Doorstromen naar de MSRE

De opleiding Vastgoedbeleggen maakt deel uit van de – door de NVAO en RICS geaccrediteerde – MSRE, de Master of Science in Real Estate. Na het succesvol afronden van Vastgoedbeleggen kun je doorstromen naar het overige deel van dit masterprogramma. Voor meer informatie zie MSRE.

Master of Science in Real Estate
Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Voor deze opleiding zijn dat onder andere deze docenten:

“Studenten zijn geïnteresseerd in de laatste vastgoedbeleggingsontwikkelingen en brengen een stevige praktijkervaring mee. Dit betekent dat zij docenten permanent uitdagen en gesprekken tijdens colleges van hoog niveau zijn.”

Arjan Knibbe | Managing Partner bij KR&A | docent

Veelgestelde vragen
Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE is reeds 30 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten

Folder downloaden

Vul onderstaande gegevens in om uitgebreide informatie (in PDF-formaat) te downloaden.

Nieuwsbrief
Hidden
Algemene voorwaarden

Hoe wij omgaan met persoonsgegevens is te lezen in onze privacy- & cookieverklaring

Menu