Koninklijke onderscheiding voor prof. dr. Peter van Gool

Gepubliceerd op:

Bijzonder hoogleraar Peter van Gool van de Amsterdam School of Real Estate is 1 juni 2018 benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.


foto: Marjan Schonenberg

Van Gool kreeg de koninklijke onderscheiding opgespeld door de Amsterdamse loco-burgemeester Udo Kock, tevens wethouder Financiën, Decentralisaties, Waterbeheer en Stadsdeel West. Een functie die hij in het nieuw geformeerde college houdt. Kock roemde Van Gools inspanningen voor de vastgoedsector als hoogleraar, hoofd onroerend goed bij SPF Beheer en initiatiefnemer en bestuurslid van vastgoedtransactiedatabase Stivad.

Daarnaast loofde Kock het werk van Van Gool voor de Stichting Blinden Penning en Stichting tot Werkverschaffing aan hulpbehoevende blinden en zijn betrokkenheid bij vluchtelingen. Zo startte Van Gool een initiatief waarbij hij met vluchtelingen Amsterdamse fietswrakken repareerde en hen stimuleerde om op de fiets rondleidingen te geven.

Van Gool werd voor de plechtigheid onder valse voorwendselen naar de Kohnstamm-zaal van de ASRE gelokt, waar familie, vrienden en collega’s zich hadden verzameld. Een verbouwereerde Van Gool toonde zich zeer verheugd met de eervolle onderscheiding.

Directeur Leo Uittenbogaard van de ASRE maakte in zijn toespraak bekend dat Van Gool de komende 2,5 jaar nog als bijzonder hoogleraar Vastgoedeconomie aan het opleidingsinstituut verbonden zal blijven.

Deel deze post: