Real Estate Valuation Student aan t woord

Gepubliceerd op:

Welke opleiding heb je gedaan?
Real Estate Valuation

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Sinds december 2016 werk ik bij CBRE waar ik mij bezighoud met een divers palet aan taxaties en advieswerk binnen het sectorteam Specialist Markets. De voornaamste reden waarom ik voor deze opleiding heb gekozen, is om mijn kennis van taxaties te vergroten. Wij krijgen uiteenlopende opdrachten binnen. Het is belangrijk om voldoende kennis te hebben van taxatiemethodieken en trends binnen de taxatiewereld om onze opdrachtgevers nog beter van dienst te kunnen zijn.

Hoe bevalt het?
Het is zeer goed bevallen. Met het opleidingsprogramma wordt zowel ingegaan op taxatiemethodieken als op de trends binnen de taxatiewereld. Zo ben je als student nog beter voorbereid op de (snel) veranderende taxatiewereld. Tegelijkertijd is het ook leuk om andere studenten te leren kennen. De groep bestond uit een gemêleerd gezelschap van studenten met diverse achtergronden. Het is interessant om mee te maken hoe anderen tegen bepaalde vastgoedvraagstukken aankijken. Ook voor je netwerk is dit een goede manier om mensen te leren kennen. De studiereis naar Londen in het voorjaar was daarin wat mij betreft het hoogtepunt. Binnen een paar dagen tijd ontstond hierdoor een hechte groep.

Wat heb je tot nu toe geleerd?
De belangrijkste les is wat mij betreft dat de vastgoedwereld en hiermee ook de taxatiewereld momenteel aan redelijk veel veranderingen onderhevig is. Denk hierbij aan de opkomst van Automated Valuation Models en Machine Learning. Van belang is dat wij dit beseffen en ook tijdig deze ontwikkelingen kunnen omarmen. Daarnaast heb ik tijdens de opleiding veel geleerd over de verschillende taxatiemethodieken, business valuation en alle regelgeving omtrent taxaties.

Wie ben je?
Naam: Lars Wichard
Leeftijd: 26
Woonplaats: Amsterdam
Werkgever: CBRE
Functie: Consultant Valuation & Advisory Services

Deel deze post: