Vraag op tijd een STAP-budget aan!

Wil jij een opleiding volgen en gebruik maken van het STAP-budget? Wees er dan op tijd mee, want de overheid stelt iedere 2 maanden beperkt budget beschikbaar. Met het STAP-budget wil de overheid iedereen de mogelijkheid bieden om zelf meer regie te nemen om zich te ontwikkelen tijdens de loopbaan. Werkenden en werkzoekenden hebben zo meer kansen om hun baan te houden of om een nieuwe baan te vinden. 

STAP-budget
De overheid heeft in 2022 het STAP (Stimulans Arbeidsmarkt Positie budget) geïntroduceerd. Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Dit persoonlijk ontwikkelbudget vervangt de fiscale scholingsaftrek in de inkomstenbelasting. Je kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. Ook de ASRE biedt opleidingen aan waarvoor je het STAP-budget kunt inzetten. Op STAP scholingsregister kun je kijken of jouw gewenste opleiding onder het STAP-budget valt.


Wil je gebruik maken van het STAP-budget?

  1. Schrijf je dan eerst in bij de Amsterdam School of Real Estate voor een opleiding.
  2. Stuur een e-mail naar l.slatman@asre.nl met tekst dat je een STAP-budget bij het UWV wilt gaan aanvragen en welke opleiding je gaat volgen.
  3. Je ontvangt van ons vervolgens het STAP-aanmeldbewijs.
  4. Je vraagt hierna het STAP-budget aan via het STAP-portaal van het UWV door in te loggen met je DigiD

Let op: het aanvragen van het STAP-budget kan dus alleen op het moment dat je je al hebt ingeschreven voor een opleiding.


Aanvraagperiodes STAP

  • 1 juli 2022 t/m 31 augustus 2022: Je opleiding dient uiterlijk in november te starten
  • 1 september 2022 t/m 31 oktober 2022: Je opleiding dient uiterlijk in januari te starten
  • 1 november 2022 t/m 31 december 2022: Je opleiding dient uiterlijk in maart te starten
  • 1 januari 2023 t/m 28 februari 2023: Je opleiding dient uiterlijk in mei te starten
  • 1 maart 2023 t/m 30 april 2023: Je opleiding dient uiterlijk in juli te starten

Je moet je STAP-budget minimaal 4 weken voor de startdatum van de opleiding hebben aangevraagd en je opleiding moet uiterlijk 3 maanden na je aanvraagtijdvak starten.

Tip: Dien het in op de eerst van de maand van de aanvraagperiode in om 10.00 uur. Inloggen kan al vanaf 9.00 uur dan kom je in de wachtrij.

De voorwaarden waaraan men moet voldoen en hoe men dit kan aanvragen staat op deze site van de Rijksoverheid. De meest voorkomende vragen worden in het document Vraag & Antwoord beantwoord.

Voor meer informatie en randvoorwaarden ga naar www.rijksoverheid.nl. Voor behandeling van het STAP-budget bij de Amsterdam School of Real Estate neem contact op met onze studieadviseur Lot Slatman via l.slatman@asre.nl of via 06 25641770.

Menu