Studieroute NRVT: Real Estate Valuation

De Amsterdam School of Real Estate (ASRE) en het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) hebben een studieroute Real Estate Valuation opgezet die vastgoedprofessionals met een academische achtergrond rechtstreeks toegang geeft tot het meester-gezeltraject van NRVT. In samenspraak met de vier internationale vastgoedadviseurs en –taxateurs CBRE, Colliers International, Cushman & Wakefield en JLL is een flexibele studieroute ontwikkeld die past in het carrièrepad van jonge vastgoedprofessionals. Dit opleidingstraject laat zich bovendien goed combineren met de masteropleidingen Master of Real Estate (MRE) en Master of Science in Real Estate (MSRE) aan de ASRE.

Tot nu toe waren er slechts beroepsgeoriënteerde opleidingen die toegang gaven tot het meester-gezeltraject van NRVT. De ASRE biedt professionals nu een academisch traject.
Het uitgangspunt was om een route uit te stippelen die de loopbaan van een beginnend taxateur laat aansluiten op de rol van adviseur op het gebied van data- en waardeanalyse.

Advies & contact

Opbouw van de studieroute Real Estate Valuation

Met de studieroute, bestaande uit een combinatie van blended courses en het MSRE-kernvak Investeringsanalyse, wordt een hoogwaardig alternatief geboden voor de beroepsgeoriënteerde opleidingen. Voor studenten die op zoek zijn naar extra verdieping en kennis over geavanceerde methoden en technieken wordt sinds het najaar van 2021 bovendien het MSRE-specialisatie vak Real Estate Analytics aangeboden.

Deze studieroute is modulair. Een deel van het programma bestaat uit zogeheten blended courses, opleidingen gericht op de fundamenten van Vastgoedkunde. Dit zijn digitale opleidingen met een afsluitende bijeenkomst bij de ASRE waarin aan de hand van casuïstiek de online opgedane theoretische kennis in de praktijk wordt gebracht. Het geheel kan in achttien tot vierentwintig maanden worden doorlopen (in overleg bij voldoende beschikbare ruimte andere doorlooptijd bespreekbaar). Door de modulaire opzet wordt het studietempo aan de persoonlijke situatie van deelnemers aangepast.

Eisen

Minimaal hbo/wo-werk- en -denkniveau

Kosten

De studieroute kost € 13.650,- vrij van btw. Voor deelname met meer personen, neem contact op met Stephanie Morssinkhof (s.morssinkhof@asre.nl, 06 39 112 942)

Vrijstellingen

Je kunt een vrijstelling voor het afronden van één van deze onderdelen van de studieroute aanvragen. Zo’n vrijstelling wordt slechts onder de volgende voorwaarden toegekend:

1. Het verzoek om vrijstelling moet ingediend worden bij de examinator van het vak.
2. Het verzoek moet twee maanden voor aanvang van de opleiding worden aangevraagd.
3. Het verzoek is gemotiveerd en voldoende onderbouwd.
4. Een diploma ter onderbouwing van het vrijstellingsverzoek is niet ouder dan 10 jaar.
5. De examinator maakt de inschatting of uw kennis van gelijkwaardig niveau en inhoud is aan de kennis die u verkrijgt uit een onderdeel van de studieroute.
Zo kan er een vrijstelling voor Vastgoedrekenen worden toegekend op basis van het eerder behalen van de MSRE-deelopleiding Investeringsanalyse of de MRE-opleiding. Ook zijn er vrijstellingsmogelijkheden voor de juridische Blended courses.

Het programma

De opleidingen binnen de studieroute Real Estate Vauluation kunnen in twee delen verdeeld worden: de blended courses enerzijds en vervolgens de MSRE-deelopleiding Investeringsanalyse anderzijds. De blended courses hebben geen vaste volgorde en kunnen naar wens en instapmoment ingepland worden. Hierbij een voorbeeldplanning:

  • 2 of 3 blended courses – 1e half jaar
  • 2 of 3 blended courses – 2e half jaar
  • Investeringsanalyse – 3e half jaar

Mocht je toch graag het geheel in 1 jaar willen afronden, neem dan contact met ons op. We overleggen graag of de studiebelasting haalbaar en te combineren is met werk en privé.

Studieroute NRVT: Real Estate Valuation

Vijf basisopleidingen

De basiskennis bestaat uit de vijf onderstaande blended courses die – op de afsluitende bijeenkomst bij de ASRE na – online gevolgd worden.

NB.
Vastgoedrekenen online: Instroom mogelijk gedurende gehele collegejaar sep-jul

Kern

Naast het meester-gezeltraject van het NRVT bestaat de kern van deze studieroute uit

Voor deze opleiding gelden toelatingseisen

  • Relevante hbo/wo-vooropleiding (instroomprogramma bij hbo-vooropleiding)
  • Minimaal twee jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden

Beschik je nog niet over het juiste instroomniveau (afhankelijk van werkervaring en vooropleiding)? Dan kun je worden toegelaten nadat je met succes (een deel van) het deficiëntieprogramma hebt afgerond.

Advies & contact

Hierboven staan de eerstvolgende startmomenten per opleiding opgenomen. Wil je meer informatie over de route of over welke volgorde het beste bij jou past stuur dan een email naar Stephanie Morssinkhof (s.morssinkhof@asre.nl)

Certificaat

Na afronding van de studieroute Real Estate Valuation ontvang je een door de NRVT en ASRE erkend certificaat: Real Estate Valuation. Tijdens deelname aan het kernvak Investeringsanalyse kan je reeds deelnemen aan het meester-gezeltraject en kun je versneld doorstromen.