Tamara van Aarle BBA aan het woord

Gepubliceerd op:

Ik ben nu een aantal jaren werkzaam in het vastgoed en fungeer als spil in het gemeentelijk vastgoed. Bij mij bekroop de wens om naast de praktische ervaring ook een theoretische basis op te doen. Door een kennis werd ik gewezen op de ASRE. Ik kwam tot de conclusie dat de ASRE aansluit bij wat ik zocht. Onderwijs op WO-niveau en naast theorie ook een praktisch gerichte opleiding. 

Mijn achtergrond
Ik heb de opleiding Management, Economie en Recht gevolgd. Vanaf het 2e jaar heb ik een schakeltraject Rechten doorlopen aan de RUG in Groningen. Tijdens en na deze opleidingen heb ik gewerkt als jurist arbeidsrecht in Leeuwarden. Na een aantal jaar heb ik de overstap gemaakt naar het publiekrecht op de afdeling Ruimtelijke Ordening bij de gemeente Noordoostpolder. Sinds 2014 vervul ik de functie van vastgoedbeheerder. Een veelzijdige functie bij een middelgrote gemeente maakt dat je op veel fronten bij het gemeentelijk vastgoed betrokken bent.

Keuze Instroomprogramma Inleiding Vastgoedkunde 
In 2018 ben ik begonnen met de opleiding Inleiding Vastgoedkunde. Deze opleiding duurt 6 maanden en geeft een goede eerste indruk in de vastgoedwereld. Dit bood mij de kans nader kennis te maken met de ASRE en te ervaren of het aan mijn verwachtingen voldeed en of de studie wat betreft tijdsbelasting te combineren viel met mijn werk en privé leven.

Geprikkeld voor de MSRE 
Tijdens de opleiding Inleiding Vastgoedkunde deed ik veel verschillende inzichten binnen vastgoed op en dit prikkelde tot meer. Daarom besloot ik om gelijk aansluitend te starten met de MSRE. De diepgang van de MSRE biedt mij de uitdaging en kennis waar naar ik op zoek was. Een opleiding die goed bij mij als persoon aansluit.

Mijn ervaring met de opleiding 
Tot nu toe bevalt de opleiding mij erg goed. De docenten komen rechtstreeks uit de praktijk en brengen veel ervaring met zich mee. Dit maakt dat ze veel kennis en kunde overbrengen, gecombineerd met praktijksituaties, wat de colleges vaak interactief maakt. Daarnaast wordt er veel in groepsverband gewerkt en door de verschillende functies en invalshoeken van groepsleden, is gezamenlijk een opdracht uitvoeren dynamisch en erg leerzaam. De collegedagen zijn vaak intensief en duren tot begin van de avond. Dit is zeker iets om rekening mee te houden maar het voordeel is dan wel dat je vaak filevrij naar huis kunt rijden!

Waarde van de opleiding 
Vastgoed, een veelzijdig en interessante vakdiscipline! En het fijne is dat de MSRE een opleiding is waarbij alle kanten van het vak worden belicht. Zo doe je veel kennis en ervaring op van disciplines waar je wellicht niet dagelijks mee werkt.

Werkzaamheden als vastgoedbeheerder 
In mijn baan als vastgoedbeheerder ben ik betrokken bij verschillende projecten: van het ontwikkelen van de diverse plannen tot aan de uitvoering en uitgifte van de grond. Daarnaast hebben we als gemeente te maken met illegaal grondgebruik, pacht van grond, huur, vestigen van rechten van opstal etc. Van het ontwikkelen en uitdenken van plannen tot aan het realiseren van een mooi plan wat meerwaarde biedt aan de omgeving en de waardering van de klant. Dat zijn de mooie kanten van het vak dat ik mag uitoefenen!

Toekomstvisie 
Momenteel heb ik een interessante baan bij een middelgrote gemeente. Hierdoor ben ik bij veel plannen betrokken in veel verschillende stadiums. Door mijn werkervaring in het vastgoed ontdekte ik dat vastgoed een discipline is die mij aan het hart ligt. Mijn opleidingen aan de ASRE hebben dit onderstreept. Momenteel ben ik vooral werkzaam in de uitvoeringskant, maar in de toekomst zie ik als vastgoedjurist nog verschillende uitdagingen liggen die ik niet uit de weg zou gaan!

Naam: Tamara van Aarle BBA
Leeftijd: 33
Werkgever: gemeente Noordoostpolder
Functie: vastgoedbeheerder

Nieuwsgierig geworden naar Inleiding Vastgoedkunde of de MSRE?
Neem vrijblijvend contact op met Nynke Wagenaar (n.wagenaar@asre.nl of 06 39112941) om jouw mogelijkheden te bespreken of lees meer over Inleiding Vastgoedkunde of de MSRE.

Deel deze post: