Tobias Wolfgram MSc MSRE aan ‘t woord

Gepubliceerd op:

Voor de MSRE deelopleiding Vastgoedbeleggen luidde de opdracht ‘maak een analyse over een beursgenoteerd Amerikaans vastgoedfonds’. Een medestudent merkte op dat de aandelenkoers daalde toen Donald Trump werd gekozen als president van Amerika. Dat was voor de groep waarmee ik de opdracht ging uitwerken, de aanleiding om dieper te graven naar het beleid van Trump en wat voor effect dat kan hebben op het vastgoed en het aandeel van dat fonds. Dit verwerkten we in onze presentatie en dat werd goed ontvangen door de docenten, ook al behoorde het niet tot de feitelijke opdracht. Het tekent voor mij dat de ASRE stimuleert om zelf onderzoek te doen en buiten de gebaande paden te gaan. Dat vind ik één van de grote pluspunten van de ASRE.

Keuze voor de MSRE
Begin 2015 was ik assetmanager bij een woningcorporatie en zocht ik verdere verdieping van mijn vastgoedkennis. Ik had meer dan 10 jaar ervaring in het vastgoed en had verschillende cursussen gevolgd. Ik had nog geen academische kennis op vastgoedgebied, omdat ik na mijn studie psychologie het vastgoed in was gerold. De keuze voor de ASRE was snel gemaakt omdat mijn toenmalige leidinggevende de MRE had gedaan aan de ASRE en erg te spreken was over het niveau van het onderwijs. Ik koos ervoor om Investeringsanalyse te volgen omdat deze opleiding veel praktische meerwaarde heeft voor mijn dagelijkse werk. Het was aanvankelijk de intentie om alleen dat vak te volgen. Ik vond het echter zo leuk dat ik me ben gaan verdiepen in de rest van de MSRE opleiding. Daarmee was de ambitie geboren om deze (uiteindelijk) helemaal te volgen. Maar omdat ik ook een gezin heb met jonge kinderen, wist ik dat ik niet de gehele opleiding in één keer wilde doen. De modulaire opbouw van de MSRE geeft die ruimte en daardoor heb ik in etappes de verschillende modules gedaan.

Geweldige tijd
De opleiding heb ik met heel veel plezier gevolgd. Ik ging altijd fluitend naar de colleges en ik heb leuke mensen ontmoet. De docenten zijn kundig, de onderwerpen zijn interessant en er hangt een prettige sfeer. Voor vragen of onduidelijkheden zijn de onderwijscoördinatoren altijd bereikbaar en bereid te helpen.

Meeste plezier aan het schrijven van mijn scriptie
Achteraf gezien heb ik het meeste plezier beleefd aan het schrijven van mijn scriptie, iets waar veel collega-studenten ongetwijfeld anders over denken omdat het ook best een lastig traject kan zijn. Ik ben gedurende de opleiding van baan veranderd, van een woningcorporatie naar de Gemeente Den Haag. Gemeentelijk vastgoed was voor mij nieuw en het schrijven van mijn scriptie heeft mij in staat gesteld om in een korte tijd veel te weten te komen over dit onderwerp.

Kennis van waarde voor mijn nieuwe functie
De overstap naar de Gemeente Den Haag is overigens ook een gevolg geweest van de MSRE opleiding. Bij de Gemeente Den Haag zochten ze iemand die gedegen analyses kan maken van de vastgoedportefeuille en de portefeuille in lijn kan brengen met het beleid. Doordat ik Investeringsanalyse en Vastgoedbeleggen heb gevolgd, kan ik daar invulling aan geven. Gelukkig heeft de Gemeente Den Haag mij de ruimte gegeven om de studie af te ronden.

Heel trots op mijn MSRE diploma
Alles bij elkaar is het behalen van mijn MSRE diploma iets waar ik erg trots op ben, het is immers de meest gespecialiseerde vastgoedopleiding van het land.

Naam: Tobias Wolfgram MSc MSRE
Leeftijd: 38
Werkgever: Gemeente Den Haag
Functie: Portefeuillemanager

Nieuwsgierig geworden naar de MSRE?
Neem vrijblijvend contact op met Nynke Wagenaar (n.wagenaar@asre.nl of 06 39112941) om jouw mogelijkheden te bespreken of kijk voor meer informatie op www.msre.nl

 

Deel deze post: