Vastgoedrekenen online biedt meer flexibiliteit

Gepubliceerd op:

De opleiding Vastgoedrekenen online start op 28 september 2020 voor het eerst in een digitale variant, naast de normale fysieke opleiding Vastgoedrekenen.

“Het voordeel van een digitale versie zit in het grote aantal online oefenopdrachten, het adaptieve leerpad en de flexibiliteit voor studenten”, zegt manager ASRE online Stephanie Morssinkhof. “Je bepaalt je eigen tempo en deelt je tijd zelf in. Nieuwe studenten kunnen tot drie weken na de start van de opleiding nog instromen.” De opleiding wordt afgesloten met een plenaire sessie van vier uur waarin het geleerde in praktijk wordt gebracht.

Een digitale variant van de opleiding Vastgoedrekenen stond al langer op de rol. “We leven in het digitale tijdperk en hiermee kunnen wij iedereen passend onderwijs bieden”, zegt programmacoördinator Douglas Konadu. De digitale leeromgeving past zich aan het niveau van de student aan. Stof waar de student moeite mee heeft wordt herhaald, vragen die een eitje blijken komen niet meer terug. Corona was niet de aanleiding de opleiding te digitaliseren, maar heeft het proces wel versneld.

Niet alles online

Niet alle onderdelen van de opleiding zijn overigens online. Zo start de opleiding voor de vroege instromers met een kick-off-bijeenkomst. Voor de lessen over de discounted cashflow- en residuele methode en grondexploitatie stuurt elke student drie oefenopdrachten in, waarop hij persoonlijk feedback krijgt. De opleiding eindigt met een werkcollege met de docenten Cees Koomen en Claudine van Benthum in het ASRE-pand aan het IJ.

Kind in de luiers

Bang dat de fysieke en online opleiding met elkaar concurreren is Morssinkhof niet. “Iedere student heeft een eigen leerstijl en leert het beste op zijn eigen manier. Weet je dat je floreert in een collegezaal, volg dan de fysieke variant. Wil je juist verloren uurtjes benutten voor je studie, volg ‘m dan online. Het hangt ook van je thuissituatie af: online studeren met een kind in de luiers is een uitdaging.”

Niet elk onderwerp uit de vastgoedpraktijk leent zich voor een digitale opleiding. “Maar Vastgoedrekenen juist bij uitstek”, zegt Konadu. Het draait vooral om het overdragen van theorie en die oefenen met opgaven. De digitale opleiding omvat een schat aan oefenopgaven, ook voor onderwerpen als rekenen met rente, waarvoor in de collegezaal soms weinig tijd is. “Online kun je langer stil staan bij de verschillende inputvariabelen en verschillende varianten oefenen.”

Basiskennis voor elke professional

De opleiding is relevant voor alle professionals doordat elke keuze in de vastgoedsector met een rekensom moet worden onderbouwd. Vastgoedrekenen is dan ook een vak dat in alle opleidingstrajecten van de ASRE is opgenomen, of als voorkennis voor een opleiding noodzakelijk is. Voor jonge vastgoedprofessionals is het de ideale kennismaking met de ASRE. Kijk hier voor alle details en inschrijven.

Deel deze post: