De opleiding Gebieds- en Vastgoedontwikkeling is gericht op het integraal invulling geven aan de veranderende ontwikkelings-opgaven. Ruimtelijke opgaven concentreren zich in toenemende mate op bestaand bebouwd gebied. Zo groeit de groep betrokkenen, veranderen traditionele rollen van betrokken partijen, mengen verschillende functies en wijzigen financieringsarrangementen. Het ontwikkelproces wordt veelzijdiger en complexer. Hier succesvol mee omgaan vraagt kennis, inventiviteit en een integrale blik.
Tijdens de opleiding Gebieds- en Vastgoedontwikkeling leren we over, werken we aan en reflecteren we op de invulling van de integrale ontwikkeling van gebied en vastgoed. De focus van de opleiding ligt op ontwikkelen in de bestaande stad. Naast nieuw vastgoed, is dat vooral ook een herontwikkelingsopgave. Ontwikkelen in bestaand gebied koppelt gebieds- & vastgoedontwikkeling op natuurlijke wijze.
Het gaat in essentie om het vinden van nieuwe haalbare combinaties tussen gebied, gebouw en gebruik. Deze drie g’s staan centraal in de opleiding. Er wordt geleerd dat er geen eenduidige hiërarchie meer is tussen deze elementen; het ontwikkelproces kan zowel starten vanuit het gebied, het gebouw als het gebruik en de oplossing wordt gevonden door innovatief te integreren in de keten van initiatief, transformatie en exploitatie. De opleiding geeft antwoorden op inhoudelijke en procesmatige vraagstukken en beantwoordt persoonlijke leerdoelen. (Her)ontwikkeling in bestaande gebouwde omgeving zijn complexe en vaak langdurige processen. Deze opleiding geeft je de vaardigheden en de kennis om te kunnen functioneren als professional in dergelijke complexe processen die moeten leiden tot haalbare (master)plannen en realistische overeenkomsten.
Optimaal studierendement
Gebieds- en Vastgoedontwikkeling bestaat uit werk- en toetsvormen die aansluiten bij het beoogde leerresultaat: hoor- en werkcolleges, een tentamen, een individuele schrijfopdracht en twee casusopdrachten die je in groepsverband uitwerkt. Deze leervormen dragen bij aan het verkrijgen van fundamenteel inzicht in de volgende onderwerpen:
- Krachtenveld van betrokken partijen
- Organiseren van het proces, samenwerking
- Waardesturing, duurzaamheid en exploitatie
- Juridisch en financieel instrumentarium
- Studiereis Berlijn
Na het succesvol afronden van Gebieds- en Vastgoedontwikkeling ontvang je een diploma van de Amsterdam School of Real Estate.
Doorstromen naar MSRE
De opleiding Gebieds- en Vastgoedontwikkeling maakt deel uit van de – door de NVAO en RICS geaccrediteerde – MSRE, de Master of Science in Real Estate. Na het succesvol afronden van Gebieds- en Vastgoedontwikkeling kun je eenvoudig doorstromen naar de overige deelopleidingen van dit masterprogramma. Vervolgens kun je er zelfs voor kiezen om het gehele Master of Science programma te volgen. Voor meer informatie zie MSRE.
Vrijblijvend op gesprek
Overweeg je de opleiding Gebieds- en Vastgoedontwikkeling aan de Amsterdam School of Real Estate? Kom vrijblijvend op gesprek. Met onze studieadviseur of een van onze of programma managers bespreek je jouw ideeën en kun je je vragen voorleggen. Je krijgt persoonlijk advies over je opleidingskeuze of over het financieren van de opleiding.
Voor wie
Planeconomen, ontwikkelaars, assetmanagers, (eind)gebruikers, financiers, adviseurs & project- en procesmanagers
Aanmelden, toelating & kosten
Ben je enthousiast over de opleiding Gebieds- en Vastgoedontwikkeling en wil je weten of je kunt instromen? Dan is dit de procedure.
STAP 1: Meld je aan via deze link voor een vrijblijvend intakegesprek.
STAP 2: Aan de hand van het gesprek, je curriculum vitae en diploma’s wordt nagegaan of je voldoet aan de toelatingseisen.
Je hebt een NVAO-erkend wo-bachelor- of -masterdiploma of een aantoonbaar gelijkwaardig opleidingsniveau op grond van erkende diploma’s (te beoordelen door de examencommissie). Daarnaast dien je te beschikken over ten minste twee jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden.
STAP 3: Wanneer je in aanmerking komt, schrijf je je in via het inschrijfformulier.
Je inschrijving dient binnen te zijn vóór 15 augustus. De inschrijving is definitief zodra het volledig ingevulde inschrijfformulier is ontvangen en de ASRE je inschrijving heeft bevestigd.
Beschik je nog niet over het juiste instroomniveau (afhankelijk van werkervaring en vooropleiding)? Dan kun je worden toegelaten nadat je met succes (een deel van) het deficiëntieprogramma hebt afgerond.
Investering in tijd & geld
Wanneer je kiest om naast je werk te gaan studeren, kies je voor een investering in jezelf. Als je je inschrijft voor de opleiding Gebieds- en Vastgoedontwikkeling betekent dit studeren van september tot februari. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 20 uur per week. De colleges vinden 1 keer per week bij de ASRE plaats. De kosten zijn € 9.900,-. Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief kosten voor studieboeken. Een driedaagse studiereis naar Berlijn maakt onderdeel uit van de opleiding. Kosten van de studiereis bedragen € 750,- (exclusief reis- en verblijfkosten). Lees hier over de mogelijkheden om gespreid te betalen, het LevenLangLerenKrediet.