Vastgoedeconomie Rijksoverheid

Periode

29 mrt t/m 21 jun 2023

Collegedagen

Vrijdagen van 13:00 - 16:45 uur

Prijs

€ 2.850,-

Certificering

ASRE-certificaat

Bekijk alle facts & figures
Duur

12 weken

PE-punten

31

Studiebelasting

8 uur per week

Bekijk minder facts & figures
Sturen op waarde in gebiedsontwikkeling en vastgoedontwikkeling 

Je bent werkzaam bij één van de diensten aangesloten bij de Raad voor Vastgoed Rijksoverheid. Je bent actief op de vastgoedmarkt om de blauwe en groene beleidsdoelen, infrastructuur- en huisvestingsprojecten te realiseren. Het managen van alle vastgoedobjecten is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden: beheer van grond en vastgoed, buy-hold-sell-analyses en het benutten van ontwikkelingskansen. 

De opleiding Vastgoedeconomie Rijksoverheid stelt de strategische rol van de rijksoverheid in gebieds- en vastgoedontwikkeling centraal. Daarmee wordt een basis gelegd voor een gemeenschappelijk denkkader voor alle vastgoeddeskundigen binnen de rijksoverheid. Deze opleiding leert je strategisch en economisch verantwoord omgaan met vastgoedvraagstukken. Dit betekent dat je vraagstukken leert zien vanuit het perspectief van het rijk als geheel, met een open oog voor mogelijkheden tot waardecreatie, gecombineerd met het publieke doel.

Na de opleiding Vastgoedeconomie Rijksoverheid ben je in staat de vastgoedeigenaar, directie of financier strategisch te adviseren over de optimale exploitatie van een portefeuille direct vastgoed. Je kunt deze strategie vertalen naar een implementatieplan en hiermee sturen op waarde. Je bent toegerust om de financiële en maatschappelijke performance van de portefeuille te beoordelen en te verbeteren. 

Heb je interesse? Deelnemen kan na acceptatie door de RVR. De bij RVR aangesloten diensten zijn Rijksvastgoedbedrijf, Rijkswaterstaat, ministerie van Justitie en Veiligheid, Staatsbosbeheer, Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, ProRail, Nationale Politie. Schrijf je zo snel mogelijk in. Deze opleiding heeft doorgang met een minimum van 15 deelnemers.

Inschrijven is mogelijk via het online inschrijfformulier. Wil je persoonlijk met iemand van gedachten wisselen over deze opleiding. Neem dan contact op met John Verhoeven door een email te sturen naar: j.verhoeven@asre.nl

Optimaal studierendement

Om je optimaal te laten studeren, is Vastgoedeconomie Rijksoverheid opgebouwd uit interactieve colleges en een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze combinatie van onderwijsvormen zorgt ervoor dat je de leerdoelen van de volgende modules optimaal begrijpt en kunt toepassen: 

  • Het krachtenveld en de actoren 
  • Grond- en vastgoedexploitaties doorgronden 
  • Sturen op vastgoedwaarde 

Na het succesvol afronden van Vastgoedeconomie Rijksoverheid ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate. 

Voor wie

De opleiding Vastgoedeconomie Rijksoverheid is bestemd voor vastgoedmedewerkers van bij de RVR aangesloten vastgoeddiensten die betrokken zijn bij gebiedsontwikkeling en vastgoedontwikkeling- en/of vastgoedmanagement. Voor medewerkers van andere rijksdiensten, gemeenten en provincies zijn enkele plaatsen beschikbaar.

Aanmelden, toelating & kosten

Voor de opleiding Vastgoedeconomie Rijksoverheid zit je ongeveer 12 weken in de collegebanken. Reken in deze periode op een studiebelasting van 8 uur per week (inclusief colleges). De opleiding bestaat uit 4 modules, in totaal 12 middagen van 14.00 tot 18.00 uur. De kosten voor bij de RVR aangesloten vastgoeddiensten worden voor de helft gedragen door de RVR. Voor deelnemers resteert € 1.425,- (inclusief studiemateriaal). Voor medewerkers van niet-RVR-organisaties kost de opleiding € 2.850,-. 

We raden je aan je zo snel mogelijk in te schrijven. Half februari wordt op basis van het aantal inschrijvingen bepaald of de opleiding doorgaat. 

Heb je vragen over deze opleiding? Neem contact op met  programmamanager Executive Education John Verhoeven (06 21487393). 

Toelatingseisen
Instroomniveau

Wo/hbo werk- en denkniveau

Werkervaring

Minimaal 2 jaar relevante werkervaring

Advies & contact
Carrièrepad

De ASRE-opleidingen vormen een compleet aanbod van sector specifieke Executive Education-  en ASRE online-opleidingen, naast de uitgebreidere MRE- en MSRE-opleiding. Hieruit kiest iedere vastgoedprofessional een eigen combinatie van opleidingen, afgestemd op zijn of haar carrièrepad en kennisbehoefte op dat moment. Ga naar ons aanbod en stippel jouw carrièrepad uit!

Ons aanbod
Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Voor deze opleiding zijn dat onder andere deze docenten:
Veelgestelde vragen
Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE is al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten

Menu