Marktanalyse

Periode

8 okt 2024 t/m 28 jan 2025
13 feb 2025 t/m 22 mei 2025

Collegedagen

Dinsdagen van 13:00 - 19:00 uur

Prijs

€ 8.500,- (excl. studieboeken)

Certificering

MSRE-deeldiploma

Bekijk alle facts & figures
Duur

16 weken

Toelatingsprocedure

Intakegesprek met studieadviseur

Studiebelasting

20 uur per week

Bekijk minder facts & figures

Marktwerking, marktactualiteit en vastgoedpositionering

Elke beslissing binnen het spectrum van de vastgoedkunde is direct gerelateerd aan het (dis)functioneren van vastgoedmarkten. Dit maakt de kennis over de achtergronden en inzicht in de gevolgen hiervan cruciaal voor alle betrokken disciplines binnen het vastgoedproces. In de deelopleiding Marktanalyse staat de analyse van deze complexiteit centraal.

“Starten met Marktanalyse was voor mij een logische stap. In mijn vak als projectontwikkelaar heb ik veel te maken met ‘De markt’. Door kennis van economische theorieën heb ik beter inzicht in marktwerking en kan ik vastgoed ontwikkelen dat beter aansluit op de wensen van onze klanten.”

ing. Björn Smits van Beijeren MSc MSRE RVGME | Manager Vastgoed bij WoonZorgcentra Haaglanden | alumnus

De MSRE-deelopleiding biedt inzichten om een integrale marktanalyse te maken voor een vastgoedontwikkeling en deze door te vertalen naar het positioneren van een vastgoedobject in de markt. Voorbeelden waar de analyse betrekking op kan hebben zijn: de relatie tussen economische drivers en verschillende vastgoedmarkten of prijsontwikkelingen op de woningmarkt. Daarbij gaat het om de actuele marktcontext maar ook over de toekomstige situatie van de vastgoedmarkt.

Aan de hand van de ruimtelijk-economische theorieën wordt de relatie tussen ruimte, vastgoed en gebruiker diepgaand geanalyseerd met als doel de waarde van locaties te kunnen inschatten. Waarde kent in dit geval naast een financieel-economische ook een maatschappelijke component. Marktanalyse geeft hiermee een grondig beeld van zowel theoretische als actuele aspecten van bijvoorbeeld de kantorenmarkt, winkelmarkt, woningmarkt en grondmarkt.

Optimaal studierendement

De opleiding bestaat uit werk- en toetsvormen die aansluiten bij het beoogde leerresultaat: hoor- en werkcolleges, een tussentoets, een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt en een afsluitend tentamen. Deze leervormen dragen bij aan het verkrijgen van fundamenteel inzicht in de volgende onderwerpen:

  • Methoden en technieken van marktanalyse
  • Ruimtelijk-economische theorieën
  • De (commerciële) vastgoedmarkt

Na het succesvol afronden van het gehele programma ontvang je een diploma van de Amsterdam School of Real Estate.

Doorstromen naar de MSRE

De MSRE-deelopleiding Marktanalyse maakt deel uit van de – door de NVAO en RICS geaccrediteerde – MSRE, de Master of Science in Real Estate. Na het behalen van Marktanalyse kun je eenvoudig doorstromen naar de overige deelopleidingen van dit masterprogramma. Vervolgens kun je er zelfs voor kiezen om het gehele Master of Science programma te volgen. Voor meer informatie zie MSRE.

Vrijblijvend op gesprek

Overweeg je de opleiding Marktanalyse aan de Amsterdam School of Real Estate? Kom vrijblijvend op gesprek. Met onze studieadviseur of een van onze programma managers bespreek je jouw ideeën en kun je je vragen voorleggen. Je krijgt persoonlijk advies over je opleidingskeuze of over het financieren van de opleiding.

Voor wie

Professionals met werkervaring in vastgoed zoals adviseurs, financiers, ontwikkelaars, corporatie-medewerkers, beleggers en ambtenaren

Aanmelden, toelating & kosten

Ben je enthousiast over deze MSRE-deelopleiding en wil je weten of je kunt instromen? Dan is dit de procedure.

STAP 1: Meld je aan via deze link voor een vrijblijvend intakegesprek.

STAP 2: Aan de hand van het gesprek, je curriculum vitae en diploma’s wordt nagegaan of je voldoet aan de toelatingseisen.

Je hebt een NVAO-erkend wo-bachelor- of -masterdiploma of een aantoonbaar gelijkwaardig opleidingsniveau op grond van erkende diploma's (te beoordelen door de examencommissie). Daarnaast dien je te beschikken over ten minste twee jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden.

STAP 3: Wanneer je in aanmerking komt, schrijf je je in via het inschrijfformulier.

Je inschrijving dient binnen te zijn vóór 15 januari (voor start opleiding half februari) of vóór 15 september (voor start opleiding half oktober). De inschrijving is definitief zodra het volledig ingevulde inschrijfformulier is ontvangen en de ASRE je inschrijving heeft bevestigd.

Beschik je nog niet over het juiste instroomniveau (afhankelijk van werkervaring en vooropleiding)? Dan kun je worden toegelaten nadat je met succes (een deel van) het deficiëntieprogramma hebt afgerond.

Toelatingseisen

Opleidingseisen

Relevante hbo/wo-vooropleiding
(instroomprogramma bij hbo-vooropleiding)

Werkervaring

Minimaal twee jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden

Investering in tijd & geld

Wanneer je kiest om naast je werk te gaan studeren, kies je voor een investering in jezelf. Als je je inschrijft voor de opleiding Marktanalyse betekent dit studeren van september t/m december of van februari t/m mei. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 20 uur per week. De colleges vinden 1 keer per week bij de ASRE plaats. De kosten € 8.500,-. Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief kosten voor studieboeken. Lees hier over de mogelijkheden om gespreid te betalen, het LevenLangLerenKrediet.

Advies & contact

Download de folder voor uitleg over de inhoudelijke opzet

Carrièrepad

Doorstromen naar de MSRE

De opleiding Marktanalyse maakt deel uit van de – door de NVAO en RICS geaccrediteerde – MSRE, de Master of Science in Real Estate. Na het succesvol afronden van Marktanalyse kun je doorstromen naar het overige deel van dit masterprogramma. Voor meer informatie zie MSRE

Master of Science in Real Estate

Docenten

De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Voor deze opleiding zijn dat onder andere deze docenten:

“Vroeger werd gezegd: kennis is macht. Voor de vastgoedmarkten geldt: kennis is markt. Een markt bestaat altijd uit vraag en aanbod. Wie diepgaand inzicht heeft in wat doelgroepen en stakeholders beweegt, is in staat de juiste concepten en projecten te ontwikkelen en te investeren op de juiste plekken in waardevast vastgoed.”

drs. René Buck | Directeur bij Buck Consultants International | docent

Veelgestelde vragen

Ja, het is mogelijk om vrijblijvend een plaats te reserveren door een e-mail te sturen naar studieadviseur Lot Slatman

Download de folder voor aanvullende inhoudelijke informatie

Dit is afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding. Studieadviseur Lot Slatman helpt je graag verder. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek worden de toelatingseisen getoetst. Het is ook mogelijk om vrijblijvende screening aan te vragen door je cv per mail toe te sturen

De MSRE-deelopleiding Marktanalyse maakt deel uit van de – door de NVAO en RICS geaccrediteerde – MSRE, de Master of Science in Real Estate. Na het succesvol afronden van Marktanalyse kun je eenvoudig doorstromen naar het overige deel van dit masterprogramma. Vervolgens kun je ervoor kiezen om door te stromen en het gehele Master of Science programma te volgen. Voor meer informatie zie MSRE. Studieadviseur Lot Slatman informeert je graag over de mogelijkheden

Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE is al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

ASRE vastgoedbibliotheek

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten