Master of Real Estate (MRE)

Periode

3 september 2024 t/m oktober 2026

Collegedagen

Dinsdagen (jaar 1)
Donderdagen (jaar 2)

Prijs

€ 44.900,- (excl. studieboeken & studiereizen)

Certificering

Master of Science (MSc) graad

Bekijk alle facts & figures
Duur

2 jaar en 2 maanden

Accreditatie

NVAO & RICS

Toelatingseisen

Relevante hbo/wo-vooropleiding en
vijf jaar werkervaring

Toelatingsprocedure

Intakegesprek met studieadviseur

Studiereizen

naar een kleurrijke metropool in Europa en een bruisende wereldstad als Kaapstad

Punten

62,5 ECTS

Studiebelasting

20 uur per week

Bekijk minder facts & figures

Dé topopleiding voor strategische vastgoedbeslissers

Je wilt je ontwikkelen tot strategisch manager en een hoogwaardige gesprekspartner voor partijen waarmee je samenwerkt. Je wilt zowel professioneel als persoonlijk groeien om de uitdagingen van morgen aan te kunnen. Je wilt vooroplopen als het gaat om vernieuwen. Je bent toe aan de Master of Real Estate van de ASRE.

“Het generalistische en pragmatische karakter van de opleiding zorgt voor een duidelijke inkijk in alle aspecten en sectoren van het vastgoed, als sectorspecialist brengt deze verbreding mij veel nieuwe inzichten.”

Douglas van Oers | director - co-head Logistics & Industrial bij Savills | MRE-alumnus 20-22

Al ruim dertig jaar is de Master of Real Estate dé aangewezen opleiding om je vaardigheden op het terrein van management, strategie en vastgoed aan te scherpen. De opleiding combineert integrale vastgoedkennis met leiderschap. Bovendien biedt de opleiding een uitgebreid netwerk van vakgenoten en het grootste alumninetwerk uit de sector.

De MRE omvat een unieke bundeling van brede kennis, volledig toegespitst op strategische vastgoedvraagstukken op managementniveau. Met de financiële en ruimtelijke vastgoedkennis krijgen studenten inzicht in het ontwikkelen en waarderen van vastgoed en het investeren en beleggen in vastgoed. Vanuit verschillende invalshoeken onderzoeken we de hedendaagse uitdagingen waar de sector voor staat.

De diversiteit van de groep is een extra basis voor kennisdeling, het maakt het leren van medestudenten mogelijk. Daarbij levert de MRE ook een nieuw sociaal en zakelijk netwerk. De kennis en ervaring van de deelnemers vormt een belangrijk element in de opleidingsformule.

Interactief onderwijsconcept

De Master of Real Estate integreert de relevante managementkennis met de actuele dynamiek en inhoudelijke uitdagingen die de vastgoedwereld van morgen kenmerken. Door aandacht te besteden aan (corporate) entrepreneurship en innovatie en kennis te vergaren uit andere sectoren, ontstaat een nieuwe kijk. Het interactieve onderwijsconcept dat hieraan ten grondslag ligt, kenmerkt zich door ‘andere’ onderwijsmethoden waarbij een continue simulatie van beslismomenten het uitgangspunt is. Naast inhoudelijke ontwikkeling is er aandacht voor het persoonlijk functioneren, zelfreflectie en ethiek.

Deze masteropleiding bestaat uit negen vakken en een Company Research Paper. Te weten: Marktanalyse, Strategisch Management, Leadership, Legal Management, Investeringsanalyse, Urban Management, Portfolio Management, een Boardroom Challenge en een studiereis. Zie pagina 3 in de folder.

Optimaal studierendement

De Master of Real Estate staat voor ambitieuze studenten die komen voor een maximaal kennisrendement. In een sfeer waarin samen werken en samen leren voorop staat, is ook samen er voor gaan tekenend voor een MRE-groep. Daarmee ontstaat een extra uitgangspunt voor kennisdeling: de diversiteit van de groep maakt het leren van medestudenten mogelijk. Niet in de laatste plaats wordt de MRE een nieuwe spil als sociaal en zakelijk netwerk. De kennis en ervaring van de deelnemers vormt een belangrijk element in de opleidingsformule. Op pagina 4 van de folder vind je de gemiddelde samenstelling van een MRE-jaargang.

Aan studenten die de MRE-opleiding aan de ASRE met goed gevolg afronden, wordt de academische graad ‘Master of Science’ uitgereikt. Daarnaast mag de titel ‘MRE’ achter de naam geplaatst worden. Wil je meer weten over de accreditaties klik hier.

ASRE’er for life

Na het voltooien van de MRE-opleiding kun je je netwerk uitbreiden via het exclusieve lidmaatschap van de Alumni Association MRE (AAAMRE).

Voor wie

Professionals die voorop willen lopen met minimaal vijf jaar relevante werkervaring in het vastgoed. Denk aan consultants, financiers, ontwikkelaars, corporatiemedewerkers, juristen, taxateurs, beleggers en ambtenaren.

Aanmelden, toelating & kosten

Ben je enthousiast over de opleiding Master of Real Estate en wil je weten of je kunt instromen? Dan is dit de procedure.

STAP 1: Meld je aan via deze link voor een vrijblijvend intakegesprek.

STAP 2: Aan de hand van het gesprek, je curriculum vitae en diploma’s wordt nagegaan of je voldoet aan de toelatingseisen.

Je hebt een NVAO-erkend wo-bachelor- of -masterdiploma of een aantoonbaar gelijkwaardig opleidingsniveau op grond van erkende diploma’s (te beoordelen door de examencommissie). Je dient te beschikken over ten minste vijf jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden.

STAP 3: Wanneer je in aanmerking komt, schrijf je je in via het inschrijfformulier en schrijf je een motivatiebrief.

STAP 4: Aan de hand van je motivatiebrief, het gesprek, je curriculum vitae en diploma’s bepaalt de plaatsingscommissie of je definitief geplaatst wordt. Hierover word je per e-mail geïnformeerd.

Je inschrijving dient binnen te zijn voor 15 augustus 2024.

Beschik je nog niet over het juiste instroomniveau (afhankelijk van werkervaring en vooropleiding)? Dan kun je worden toegelaten nadat je met succes (een deel van) het deficiëntieprogramma hebt afgerond.

Toelatingseisen

Opleidingseisen

Relevante hbo/wo-vooropleiding
(instroomprogramma bij hbo-vooropleiding)

Werkervaring

Minimaal vijf jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden

Investering in tijd en geld

Wanneer je kiest om naast je werk te gaan studeren, kies je voor een investering in jezelf. Als je je inschrijft voor de Master of Real Estate betekent dit twee jaar studeren. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 20 uur per week. De colleges vinden 1 keer per week bij de ASRE plaats. De kosten zijn € 44.900,-. (tarief voor cohort 2024-2026). Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief kosten voor studieboeken. De additionele kosten voor de studiereis Europa en naar de Kaapstad bedragen respectievelijk € 1875,- en € 5.000,- (inclusief reis- en verblijfkosten). Lees hier over de mogelijkheden om gespreid te betalen, het LevenLangLerenKrediet. 

 

Advies & contact

Download de folder voor uitleg over de inhoudelijke opzet

Carrièrepad

Na het behalen van je Master of Real Estate bij de ASRE ben je niet alleen verzekerd van een levenslang netwerk, je bent voorloper in de sector, een hoogwaardige gesprekspartner en kunt de uitdagingen van morgen aan. De ASRE biedt na je studie een compleet opleidingsassortiment dat de volle breedte van de sector bestrijkt zodat je kunt blijven ontwikkelen. Zie ook Master Challenges.

Klik hier voor ons actuele aanbod

Docenten

De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Voor de Master of Real Estate zijn dat onder andere deze docenten:

“Wij leren studenten de huidige businessuitdagingen te analyseren om strategische keuzes en risico’s in kaart te brengen. Daarnaast leren wij een strategie te ontwikkelen en tot uitvoering te brengen. Wij besteden ook aandacht aan beleidsuitgangspunten en bedrijfsdoelen. Dat levert een mooie mix op van doing well en doing good.”

Edward Huizenga | Hoogleraar & Partner bij Benthurst & Co | kerndocent Strategisch management MRE

Veelgestelde vragen

Ja, het is mogelijk om vrijblijvend een plaats te reserveren door een e-mail te sturen naar studieadviseur Lot Slatman

Download de folder voor aanvullende inhoudelijke informatie. Het is ook mogelijk om de MRE-studiegids op te vragen via studieadviseur Lot Slatman

Dit is afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding. Studieadviseur Lot Slatman helpt je graag verder. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek worden de toelatingseisen getoetst. Het is ook mogelijk om vrijblijvende screening aan te vragen door je cv per mail toe te sturen

Download de folder voor aanvullende informatie, op pagina vier vind je een overzicht van de gemiddelde groepssamenstelling

De MRE is een strategische managementopleiding, die put uit een inhoudelijk vastgoeddomein. De MSRE is een inhoudelijke specialistische vastgoedopleiding met keuzemogelijkheden en bedrijfsgerichte toepassingen. Studieadviseur Lot Slatman (06-25641770) informeert je graag verder over de twee opleidingen

Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE is al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

ASRE vastgoedbibliotheek

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten