Marco Beekman: de stap naar partner bij WIJ Consultancy

Gepubliceerd op:

Marco Beekman startte tien jaar geleden als manager planmatig onderhoud regio Rotterdam-Zuid bij woningcorporatie Vestia aan zijn studie Master of Real Estate (MRE) aan de Amsterdam School of Real Estate. Inmiddels adviseert hij woningcorporaties over asset- en portefeuillemanagement als partner bij WIJ Consultancy. “De MRE-opleiding heeft mij uit m’n koker van de woningcorporatie getrokken.”

Marco Beekman
Marco Beekman

Leerzame terugkeer naar de schoolbanken

Met een VWO-achtergrond en praktische scholing aan de HTS, bevond Marco zich na 15 jaar opnieuw in de schoolbanken voor zijn MRE-opleiding. “Toen ik aan de MRE begon had ik 15 jaar niet in de schoolbanken gezeten. De collegedagen zetten mij helemaal aan, elke week  leefde ik ernaartoe. Bij groepsopdrachten keek iedereen vanuit zijn eigen achtergrond naar de casussen, dat was erg leerzaam en inspirerend.” 

Naar hoger management dankzij MRE-titel

“Met het diploma op zak kon ik binnen Vestia direct stappen maken, ik stroomde door van het middel- naar het hogere management. Uiteindelijk werd ik bestuurlijk gemandateerd voor een portefeuille van 15.000 woningen in Zoetermeer en omgeving, met een lokaal managementteam en indirect verantwoordelijk voor 55 medewerkers. Zonder de MRE-titel zou deze carrièrestap niet mogelijk zijn geweest. Na de opdeling van Vestia in drie woningcorporaties werd ik manager Strategie en Portefeuille voor de regio Zoetermeer, Delft en Zuidplas bij het nieuwe Stedelink. Een nieuwe fase. Toch had ik het gevoel er het maximale te hebben uitgehaald.

WIJ Consultancy: een team van MRE-alumni

“Toen werd ik gevraagd mij als partner aan te sluiten bij WIJ Consultancy. Bij WIJ Consultancy werk ik aan een product voor woningcorporaties, waarbij we aan de hand van een analyse adviseren over verbeter- en ontwikkeltrajecten in de exploitatiesturing. Na de invoering van assetmanagement is exploitatiesturing de volgende stap in de professionalisering van corporaties. We zijn met z’n vieren, waarvan drie de MRE-titel aan de Amsterdam School of Real Estate hebben behaald.  Allemaal voormalig Vestia-medewerkers. Twee zijn gespecialiseerd in de complexmatige aan- en verkoop, de anderen meer in het asset- en portefeuillemanagement. Samen hebben wij 30.000 eenheden verkocht, dat kan niet iedereen zeggen. We vullen elkaar perfect aan. 

De MRE: twee jaar knallen

Marco benadrukt het grote voordeel van de MRE-opleiding: de helicopterview. “Dat je je kunt verplaatsen in de belangen en het gezichtspunt van de ander. Je weet wanneer je er een expert bij moet halen, je snapt hoe de markt werkt. De MRE-opleiding heeft mij uit m’n koker van de woningcorporatie getrokken. Nooit eerder had ik een scriptie op basis van eigen onderzoek geschreven. Ik zou de opleiding zonder aarzeling opnieuw doen. Maar dan zonder die scriptie, haha, dat was een pittige tijd. Het schiep wel een band: dat je er allemaal doorheen moest. En dat terwijl anderen ook nog kinderen kregen en de studie met een voltijdsbaan combineerden. Het was twee jaar lang knallen.”

Ook jouw volgende stap in vastgoed maken? Ontdek meer over de masteropleidingen bij de Amsterdam School of Real Estate! Bezoek de opleidingspagina’s van de Master of Real Estate en Master of Science in Real Estate voor meer informatie over de inhoud en download de brochure. Wil je persoonlijk advies? Dat kan! Vraag hier een vrijblijvend gesprek aan met onze studieadviseur Lot Slatman.

Deel deze post: