Strategische Exploitatie van Woningen

Periode

20 sept t/m 29 nov 2024

Collegedagen

Vrijdagen van 13:45 - 17:30 uur

Prijs

€ 3.660,-

Certificering

ASRE-certificaat

Bekijk alle facts & figures
Duur

8 weken

Toelatingsprocedure

Aanmelding tot 2 weken voor de start via het online inschrijfformulier

PE-punten

28

Studiebelasting

8 uur per week

Bekijk minder facts & figures
Meer grip op de exploitatie van de woningportefeuille

De opgaven voor corporaties stapelen zich snel op. Meerdere doelstellingen strijden om voorrang. Hoe organiseer je in dit spanningsveld de exploitatie en maak je gelijktijdig de forse ambities haalbaar? De opgaven waar corporaties voor staan zijn niet alleen snel in omvang toegenomen maar komen ook gelijktijdig. Een forse investeringsopgave in duurzaamheid en nieuwbouw komt gelijk met de noodzaak meer op leefbaarheid, weerbaarheid en betaalbaarheid te sturen. En dat ook nog eens in een tijd van sterk stijgende kosten en een onzekere woningmarkt.

”Uit een uitgebreide marktverkenning onder een groot aantal woningcorporaties is gebleken dat er behoefte is aan een opleiding die zich richt op het strategisch en tactisch sturen in de exploitatie. In deze nieuwe opleiding zal worden ingegaan op concrete voorbeelden hoe stappen te zetten in strategische exploitatie. Denk hierbij bijv. aan sturen op weer- en leefbare buurten, klantwaarde of onderhoud en risicomanagement.”

John Verhoeven | programmamanager

De opleiding Strategische Exploitatie van Woningen heeft een brede en bedrijfskundige invalshoek. Deelnemers zijn na afloop in staat om vanuit hun eigen specialisme effectief te participeren in een (gebiedsgerichte) integrale aanpak van de exploitatie van het vastgoedbezit.

Integrale sturing: de next step

Portefeuille- en assetmanagement zijn de afgelopen tien jaar gemeengoed geworden in het besluitvormingsproces bij woningcorporaties. Daarbij ligt de nadruk hoofdzakelijk op de investeringskant, het onderwerp van de al langer bestaande opleiding Asset Management voor Woningcorporaties. De volgende stap is het bundelen van de veelzijdige uitdagingen in de exploitatie. Niet alleen organisatorisch maar ook als uitgangspunt voor de vele grote en kleine besluiten over het bezit.

Interactief

De onderwijsvorm is uitdagend en sterk interactief. Omdat het verbinden van meervoudige vraagstukken in de exploitatie bij corporaties nog volop in ontwikkeling is, wordt de nodige ruimte gemaakt voor het verkennen van nieuwe inzichten en mogelijke oplossingen. Ook wordt inspiratie gezocht bij andere sectoren die ervaring hebben met een integrale sturing.

Interesse?

Inschrijven is mogelijk tot twee weken voor het starten van Strategische exploitatie van woningen via het online inschrijfformulier. Wil je persoonlijk met iemand van gedachten wisselen over deze opleiding, neem dan contact op met John Verhoeven door een email te sturen naar: j.verhoeven@asre.nl

Optimaal studierendement

Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit interactieve colleges en een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze essentiële combinatie van onderwijsvormen zorgt ervoor dat je de leerdoelen begrijpt en kunt toepassen:

  • Portefeuille- en assetmanagement
  • Sturingsinstrumenten
  • Organisatie van de exploitatie

Na het succesvol afronden van Strategische exploitatie van woningen ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate.

Voor wie

De opleiding Strategische exploitatie van woningen richt zich op directeuren, MT-leden, portefeuillemanagers, assetmanagers, programmamanagers binnen corporaties.

Aanmelden, toelating & kosten

Je kunt je inschrijven voor de opleiding Strategische exploitatie van woningen die start op 20 september 2024. Je moet rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 8 uur per week (inclusief colleges). De opleiding bestaat uit 8 studiedagen van 13.45 – 17.30 (eerste collegedag 12.30). De kosten zijn € 3.660,- (inclusief studiemateriaal).

Er is beperkt plaats voor studenten die niet werken bij een woningcorporatie. Plaatsing vindt plaats na overleg. Wij verwachten ten minste twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en hbo- of wo-werk- en -denkniveau.

Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor het begin van de opleiding. Wil je daarna nog inschrijven? Neem contact op met  programmamanager Executive Education John Verhoeven (06 21487393).

Toelatingseisen
Instroomniveau

Wo/hbo werk- en denkniveau

Werkervaring

Minimaal 2 jaar relevante werkervaring

Advies & contact

Download de folder voor uitleg over de inhoudelijke opzet

Carrièrepad

De ASRE biedt meerdere opleidingen aan over het vastgoedsturingsproces die naadloos aansluiten op de opleiding Integrale Exploitatiesturing voor Woningcorporaties. Deze opleiding gaat vooral over het verbeteren van de maatschappelijke en financiële performance van het bestaande bezit. De opleiding assetmanagement heeft een generiek karakter en een focus op (her)investeringsbeslissingen. Relevant voor corporaties zijn met name de opleidingen Werking van de woningmarkt en Vastgoedrekenen.

Ons aanbod
Docenten

De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Voor Strategische exploitatie van woningen zijn dat onder andere deze docenten:

Veelgestelde vragen

Elke opleiding wordt afgesloten met een eindopdracht. Je werkt in groepen een fictieve casus uit die aan het begin van de opleiding wordt uitgereikt. De ASRE probeert de groepen zo divers mogelijk samen te stellen, waardoor je veel van en met elkaar kunt leren.

We hanteren een hbo-ingangsniveau. Een diploma wordt niet gecontroleerd, want studenten met relevante werkervaring op hbo-niveau willen we ook graag toelaten. Vanwege de casusopdrachten raden we de studenten wel ten zeerste aan om de opleiding Vastgoedrekenen, bij de ASRE of online, te volgen.

Het belangrijkste resultaat is natuurlijk dat je meer kennis hebt vergaard om je werkzaamheden beter uit te voeren. Daar bovenop krijg je ook nog een certificaat als je aan twee voorwaarden hebt voldaan: minimaal 80% van de colleges volgen en verplichte aanwezigheid tijdens de presentatie van de eindcase. En wat denk je van een nieuw netwerk?

Strategische exploitatie van woningen start tweer keer per jaar (voor- en najaar).

In Strategische exploitatie van woningen worden diverse docenten ingezet: docenten uit de praktijk die experts zijn op hun vakgebied en academische docenten. Door deze combinatie benut de ASRE alle beschikbare kennis.

Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE is al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

ASRE vastgoedbibliotheek

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten