Vastgoedrekenen I

Periode

24 aug t/m 7 sept 2023 VOL

28 sept t/m 12 okt 2023

Collegedagen

Donderdagen van 14:00 - 18:00 uur

Prijs

€1.550,-

Certificering

ASRE-certificaat na het maken van alle huiswerkopdrachten en 100% aanwezigheid

Bekijk alle facts & figures
Duur

3 weken

Toelatingsprocedure

Inschrijven mogelijk tot 2 weken voor de start via het online inschrijfformulier

PE-punten

10 punten

Studiebelasting

8 uur per week

Bekijk minder facts & figures
Basisopleiding vastgoedrekenen in de vastgoedkunde

Als vastgoedprofessional is het essentieel financiële vastgoedvraagstukken goed op zijn merites te kunnen beoordelen. Inzicht in de financiële business en hoe deze wordt berekend is dan ook van groot belang. Alleen dan kunnen besluiten op een afgewogen manier worden genomen.

“Ruim 25 jaar vastgoedervaring heeft mij geleerd dat het beheersen van vastgoedrekentechnieken essentieel is bij het nemen van een afgewogen beslissing over vastgoed. In drie dagdelen draag ik met veel genoegen mijn basiskennis over om jou in staat te stellen financiële vastgoedvraagstukken goed te kunnen doorgronden.”

Nabil Omari, docent Vastgoedrekenen en Hoofd Grondzaken & Gebiedsontwikkeling Business unit Acquisitie & Ontwikkeling Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Ben je werkzaam in de private sector, bij de overheid of een woningcorporatie? De opleiding Vastgoedrekenen I voorziet je van een solide basis op het gebied van vastgoedrekenen.
Daarbij staan de financiële business cases van de vastgoedbelegger, projectontwikkelaar en gebiedsontwikkelaar centraal en wordt stilgestaan bij onderlinge verbanden.

Na afronding van de opleiding heb je meer inzicht in de onderdelen van de financiële onderbouwing van een project en weet je die beter op waarde te schatten. Je bent in staat zelf de meest voorkomende berekeningen te maken. Tijdens de colleges geeft een ervaren vastgoeddocent vanuit de praktijk nuttige tips voor het opstellen van een investeringsbeslissing. De colleges zijn dynamisch opgezet, waarbij presentaties rond het theoretisch afgewisseld worden met praktische oefenopdrachten.

De stof die wordt behandeld is:
Tijdswaarde van geld, indexeren, rendement, Discounted Cash Flow (bedrijfswaardering), Internal Rate of Return, Total Rate of Return, aanvangsrendementen (BAR / NAR), restwaardemethodieken (exit yield- / waardeontwikkeling), onrendabele top, kostprijsdekkende huur, vastgoedexploitatie, residuele grondwaardering, grondexploitatie en het waarderen van ruwe bouwgrond.

Lijkt het je interessant? Inschrijven is mogelijk tot twee weken voor het starten van de opleiding via het online inschrijfformulier. Wil je persoonlijk met iemand van gedachten wisselen over deze opleiding. Neem dan contact op met John Verhoeven door een email te sturen naar: j.verhoeven@asre.nl

Optimaal studierendement

Aan het einde van de opleiding heb je kennis van:

  • Rekentechnieken voor vastgoedbeleggers
  • Rekentechnieken voor projectontwikkelaars
  • Rekentechnieken voor gebiedsontwikkelaars

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate. 

Heb je de basiskennis al onder de knie dan kunnen we je wellicht interesseren voor de vervolgopleiding ‘Vastgoedrekenen II’.

Voor wie

Vastgoedprofessionals met enige kennis van Excel die ervaring willen opdoen in financiële rekenkunde, vastgoedprofes-sionals die hun rekenvaardigheid willen opfrissen, deelnemers aan andere korte opleidingen van de ASRE.

Aanmelden, toelating & kosten

De opleiding Vastgoedrekenen I vindt plaats van donderdag 28 september t/m 12 oktober 2023. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 8 tot 12 uur per week (inclusief colleges). De kosten zijn € 1.550,- (start op 24 augustus en op 28 september). Meer informatie over het krijgen van een subsidie? Ga naar het STAP-budget.

Wij verwachten ten minste twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en hbo/wo-werk- en -denkniveau. Deelnemers dienen te beschikken over een laptop met een recente, volledige versie van Microsoft Excel.

Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor aanvang van de opleiding. Indien je je na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met  John Verhoeven, programmamanager, telefoon: 06 21487393.

Toelatingseisen
Instroomniveau

Enige kennis van Excel en wo/hbo werk- en denkniveau

Werkervaring

Minimaal 2 jaar relevante werkervaring

Advies & contact
Carrièrepad

Bouw je eigen vastgoedkennis

Na deze opleiding kun je doorgaan met Vastgoedrekenen II, daar ligt de focus ligt op kwantitatieve analyse door het oefenen met rekentechnieken voor uiteenlopende investeringsbeslissingen. Ook wordt Vastgoedrekenen veel gekozen als basis Vastgoedkunde opleiding, omdat deze opleiding je inzicht geeft in de meest gebruikte rekentechnieken in de vastgoedkunde.

Lees meer over Vastgoedrekenen II
Docenten

De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

De kerndocent van de opleiding is:

“Als docent Vastgoedrekenen draag ik graag mijn steentje bij om de kennis die door de jaren heen in de praktijk is opgedaan over te brengen aan geïnteresseerden in dit vakgebied. Doceren aan de Amsterdam School of Real Estate biedt mij bij uitstek de gelegenheid om een brede doelgroep te bereiken.”

Nabil Omari | docent Vastgoedrekenen | Hoofd Grondzaken & Gebiedsontwikkeling at Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Veelgestelde vragen
Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten

Folder downloaden

Vul onderstaande gegevens in om uitgebreide informatie (in PDF-formaat) te downloaden.

Nieuwsbrief
Hidden
Algemene voorwaarden

Hoe wij omgaan met persoonsgegevens is te lezen in onze privacy- & cookieverklaring

Menu