Gebieds- en Vastgoedontwikkeling

Periode

9 sept 2024 t/m 27 jan 2025

Collegedagen

Maandagen van 13:00 - 19:00 uur

Prijs

€ 9.900,- (excl. studieboeken & studiereis)

Certificering

MSRE-deeldiploma

Bekijk alle facts & figures
Duur

21 weken

Toelatingsprocedure

Intakegesprek met studieadviseur

Studiereizen

Berlijn

Studiebelasting

20 uur per week

Bekijk minder facts & figures

Succesvol integreren van gebied, gebouw en gebruiker

De opleiding Gebieds- en Vastgoedontwikkeling is gericht op het integraal invulling geven aan de veranderende ontwikkelings-opgaven. Ruimtelijke opgaven concentreren zich in toenemende mate op bestaand bebouwd gebied. Zo groeit de groep betrokkenen, veranderen traditionele rollen van betrokken partijen, mengen verschillende functies en wijzigen financieringsarrangementen. Het ontwikkelproces wordt veelzijdiger en complexer. Hier succesvol mee omgaan vraagt kennis, inventiviteit en een integrale blik.

“Ik volg de gehele MSRE opleiding en heb gekozen voor het specialisatievak Gebieds- en Vastgoedontwikkeling. Dit vak sluit zeer goed aan bij mijn werk als Ontwikkelingsmanager voor Amvest. De opleiding zorgt voor verdere diepgang in specifieke vakkennis. Kennis die ik direct kan toepassen in mijn werk. Als onderdeel van de studie zijn we op studiereis geweest naar Berlijn. Onwijs interessant. Ook was dit een goede gelegenheid om je studiegenoten beter te leren kennen.”

Laura van der Sluijs | Ontwikkelingsmanager bij Amvest | alumna

Tijdens de opleiding Gebieds- en Vastgoedontwikkeling leren we over, werken we aan en reflecteren we op de invulling van de integrale ontwikkeling van gebied en vastgoed. De focus van de opleiding ligt op ontwikkelen in de bestaande stad. Naast nieuw vastgoed, is dat vooral ook een herontwikkelingsopgave. Ontwikkelen in bestaand gebied koppelt gebieds- & vastgoedontwikkeling op natuurlijke wijze.

Het gaat in essentie om het vinden van nieuwe haalbare combinaties tussen gebied, gebouw en gebruik. Deze drie g’s staan centraal in de opleiding. Er wordt geleerd dat er geen eenduidige hiërarchie meer is tussen deze elementen; het ontwikkelproces kan zowel starten vanuit het gebied, het gebouw als het gebruik en de oplossing wordt gevonden door innovatief te integreren in de keten van initiatief, transformatie en exploitatie. De opleiding geeft antwoorden op inhoudelijke en procesmatige vraagstukken en beantwoordt persoonlijke leerdoelen.(Her)ontwikkeling in bestaande gebouwde omgeving zijn complexe en vaak langdurige processen. Deze opleiding geeft je de vaardigheden en de kennis om te kunnen functioneren als professional in dergelijke complexe processen die moeten leiden tot haalbare (master)plannen en realistische overeenkomsten.

Optimaal studierendement

Gebieds- en Vastgoedontwikkeling bestaat uit werk- en toetsvormen die aansluiten bij het beoogde leerresultaat: hoor- en werkcolleges, een tentamen, een individuele schrijfopdracht en twee casusopdrachten die je in groepsverband uitwerkt. Deze leervormen dragen bij aan het verkrijgen van fundamenteel inzicht in de volgende onderwerpen:

  • Krachtenveld van betrokken partijen
  • Organiseren van het proces, samenwerking
  • Waardesturing, duurzaamheid en exploitatie
  • Juridisch en financieel instrumentarium
  • Studiereis Berlijn

Na het succesvol afronden van Gebieds- en Vastgoedontwikkeling ontvang je een diploma van de Amsterdam School of Real Estate.

Doorstromen naar MSRE

De opleiding Gebieds- en Vastgoedontwikkeling maakt deel uit van de – door de NVAO en RICS geaccrediteerde – MSRE, de Master of Science in Real Estate. Na het succesvol afronden van Gebieds- en Vastgoedontwikkeling kun je eenvoudig doorstromen naar de overige deelopleidingen van dit masterprogramma. Vervolgens kun je er zelfs voor kiezen om het gehele Master of Science programma te volgen. Voor meer informatie zie MSRE.

Vrijblijvend op gesprek

Overweeg je de opleiding Gebieds- en Vastgoedontwikkeling aan de Amsterdam School of Real Estate? Kom vrijblijvend op gesprek. Met onze studieadviseur of een van onze of programma managers bespreek je jouw ideeën en kun je je vragen voorleggen. Je krijgt persoonlijk advies over je opleidingskeuze of over het financieren van de opleiding.

Voor wie

Planeconomen, ontwikkelaars, assetmanagers, (eind)gebruikers, financiers, adviseurs & project- en procesmanagers

Aanmelden, toelating & kosten

Ben je enthousiast over de opleiding Gebieds- en Vastgoedontwikkeling en wil je weten of je kunt instromen? Dan is dit de procedure.

STAP 1: Meld je aan via deze link voor een vrijblijvend intakegesprek.

STAP 2: Aan de hand van het gesprek, je curriculum vitae en diploma’s wordt nagegaan of je voldoet aan de toelatingseisen.

Je hebt een NVAO-erkend wo-bachelor- of -masterdiploma of een aantoonbaar gelijkwaardig opleidingsniveau op grond van erkende diploma’s (te beoordelen door de examencommissie). Daarnaast dien je te beschikken over ten minste twee jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden.

STAP 3: Wanneer je in aanmerking komt, schrijf je je in via het inschrijfformulier.

Je inschrijving dient binnen te zijn vóór 15 augustus. De inschrijving is definitief zodra het volledig ingevulde inschrijfformulier is ontvangen en de ASRE je inschrijving heeft bevestigd.

Beschik je nog niet over het juiste instroomniveau (afhankelijk van werkervaring en vooropleiding)? Dan kun je worden toegelaten nadat je met succes (een deel van) het deficiëntieprogramma hebt afgerond.

Toelatingseisen

Opleidingseisen

Relevante hbo/wo-vooropleiding
(instroomprogramma bij hbo-vooropleiding)

Werkervaring

Minimaal twee jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden

Investering in tijd & geld

Wanneer je kiest om naast je werk te gaan studeren, kies je voor een investering in jezelf. Als je je inschrijft voor de opleiding Gebieds- en Vastgoedontwikkeling betekent dit studeren van september tot februari. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 20 uur per week. De colleges vinden 1 keer per week bij de ASRE plaats. De kosten zijn € 9.900,-. Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief kosten voor studieboeken. Een driedaagse studiereis naar Berlijn maakt onderdeel uit van de opleiding. Kosten van de studiereis bedragen € 675,- (exclusief reis- en verblijfkosten). Lees hier over de mogelijkheden om gespreid te betalen, het LevenLangLerenKrediet.

Advies & contact

Download de folder voor uitleg over de inhoudelijke opzet

Carrièrepad

Doorstromen naar de MSRE
De opleiding Gebieds- en Vastgoedontwikkeling maakt deel uit van de – door de NVAO en RICS geaccrediteerde – MSRE, de Master of Science in Real Estate. Na het succesvol afronden van Gebieds- en Vastgoedontwikkeling kun je doorstromen naar het overige deel van dit masterprogramma. Voor meer informatie zie MSRE

Master of Science in Real Estate

Docenten

De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Voor deze opleiding zijn dat onder andere deze docenten:

“We zijn genoodzaakt vastgoedontwikkeling steeds vaker procesmatig aan te pakken. Transformatie, tijdelijk gebruik, bottom-up initiatieven maken kleinere opgaven qua complexiteit vergelijkbaar met grotere gebiedsontwikkelingen. Het planmatige eindbeeld wordt een procesmatige visie die partijen verbindt en kans biedt te profiteren van het onvoorziene.”

dr. ir. Gert-Joost Peek MRICS | docent en lector Hogeschool Rotterdam en SPOTON Consulting

Veelgestelde vragen

Ja, het is mogelijk om vrijblijvend een plaats te reserveren door een e-mail te sturen naar Lot Slatman

Download de folder voor aanvullende inhoudelijke informatie

Dit is afhankelijk van je werkervaring en vooropleiding. Studieadviseur Lot Slatman helpt je graag verder. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek worden de toelatingseisen getoetst. Het is ook mogelijk om vrijblijvende screening aan te vragen door je cv per mail toe te sturen

De opleiding Gebieds- en Vastgoedontwikkeling maakt deel uit van de – door de NVAO en RICS geaccrediteerde – MSRE, de Master of Science in Real Estate. Na het succesvol afronden van Gebieds- & Vastgoedontwikkeling kun je doorstromen naar het overige deel van dit masterprogramma. Voor meer informatie zie MSRE. Studieadviseur Lot Slatman informeert je graag over de mogelijkheden.

Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE is al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

ASRE vastgoedbibliotheek

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten