Master of Science in Real Estate (MSRE)

Periode

Dit is afhankelijk van de deelopleiding die je kiest. Deze starten half september 2023 en
half februari 2024

Collegedagen

Afhankelijk van de gekozen
deelopleiding

Prijs

€ 32.500,- (excl. studieboeken & studiereis)

Certificering

Master of Science (MSc) graad

Bekijk alle facts & figures
Duur

2 tot 5 jaar

Accreditatie

NVAO en RICS

Toelatingseisen

Relevante hbo/wo-vooropleiding en
twee jaar werkervaring

Toelatingsprocedure

Intakegesprek met studieadviseur

Studiereizen

Europese stad tijdens specialisatievak

Studiebelasting

20 uur per week

Bekijk minder facts & figures
De masteropleiding met specialisatiekeuze

Je wilt je analytische vaardigheden aanscherpen om zo complexe vastgoedvraagstukken op te lossen? Je bent op zoek naar een specialistische opleiding die past bij jouw kennis en carrière? Dan ben je toe aan een inspirerende verdieping in de vastgoedkunde en kies je voor de Master of Science in Real Estate.

“Ik merk nu dat ik door mijn andere blik waarde kan toevoegen in mijn functie. Je wordt echt opgeleid tot een vastgoedspecialist die kan analyseren, kritisch kan denken en een visie kan vormen op vastgoed. “

Desiree Wibbens | Commercieel Manager bij VORM Holding | MSRE-alumna '22

De combinatie van flexibiliteit en verdieping in de Master of Science in Real Estate leidt tot een optimaal studierendement: inhoudelijke diepgang zonder overbodige elementen, die aansluit bij je persoonlijke interesses en carrièreperspectief, in een professioneel netwerk van docenten en medestudenten.

De Master of Science in Real Estate bestaat uit de twee kernvakken Marktanalyse en Investeringsanalyse, één specialisatievak naar keuze, twee Master Challenges en wordt afgesloten met een scriptie. De specialisaties zijn:

Master Challenges

Gedurende je Master of Science in Real Estate volg je twee Master Challenges. Tijdens deze Master Challenges begeven ASRE-masteralumni, studenten en toonaangevende docenten zich vier interactieve dagen op de grens van bestaande en nieuwe kennis en inzichten. Daarbij wordt een natuurlijke synthese verkregen tussen praktijkgerichte opdrachten, inspirerende colleges en vormen van blended learning. De Master Challenge wordt afgesloten met het schrijven van een essay. Een challenge kan ook het startpunt zijn van nader onderzoek in de scriptiefase, waarmee de MSRE wordt afgerond.

Master Challenges:

Optimaal studierendement
De combinatie van flexibiliteit en verdieping in de MSRE leidt tot inhoudelijke diepgang zonder overbodige elementen, aansluitend bij je persoonlijke interesses en carrièreperspectief, in een professioneel netwerk van docenten en medestudenten. Aan studenten die de Master of Science in Real Estate met goed gevolg afronden, wordt de academische graad ‘Master of Science’ uitgereikt. Daarnaast mag de titel ‘MSRE’ achter de naam geplaatst worden. Wil je meer weten over de accreditaties klik hier.
Instapmoment naar eigen keuze
Het kan zijn dat je voor een MSRE-deelopleiding kiest, terwijl je nog twijfelt over de vraag of je het gehele mastertraject wilt doorlopen. De Amsterdam School of Real Estate biedt je de mogelijkheid per deelopleiding in te schrijven. De gehele MSRE-opleiding moet binnen maximaal 5 jaar afgerond worden.
ASRE’er for life
De alumnivereniging van de MSRE, de MSRE Alumni Association (MSREAA), bestaat sinds 2006. De vereniging heeft inmiddels bijna 200 leden en groeit snel. Na het voltooien van de MSRE-opleiding kun je je netwerk uitbreiden via het exclusieve lidmaatschap van de MSREAA.
Voor wie

Professionals met werkervaring in vastgoed zoals adviseurs, financiers, ontwikkelaars, corporatiemedewerkers, beleggers en ambtenaren.

Aanmelden, toelating & kosten

Ben je enthousiast over de opleiding Master of Science in Real Estate en wil je weten of je kunt instromen? Dan is dit de procedure.

STAP 1: Meld je aan via deze link voor een vrijblijvend intakegesprek.

STAP 2: Aan de hand van het gesprek, je curriculum vitae en diploma’s wordt nagegaan of je voldoet aan de toelatingseisen.

Je hebt een NVAO-erkend wo-bachelor- of -masterdiploma of een aantoonbaar gelijkwaardig opleidingsniveau op grond van erkende diploma’s (te beoordelen door de examencommissie). Je hebt ten minste twee jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden.

STAP 3: Wanneer je in aanmerking komt, schrijf je je in via het inschrijfformulier.

Je inschrijving moet binnen zijn voor 15 augustus (voor start opleiding half september) of 15 januari (voor start opleiding half februari). De inschrijving is definitief zodra het volledig ingevulde inschrijfformulier is ontvangen en de ASRE je inschrijving heeft bevestigd.

Beschik je niet over het juiste instroomniveau? Dan kun je – afhankelijk van werkervaring en vooropleiding – worden toegelaten nadat je met succes (een deel van) het deficiëntieprogramma hebt afgerond.

Toelatingseisen
Opleidingseisen

Relevante hbo/wo-vooropleiding
(instroomprogramma bij hbo-vooropleiding)

Werkervaring

Minimaal twee jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden

Investering in tijd & geld

Wanneer je kiest om naast je werk te gaan studeren, kies je voor een investering in jezelf. Als je je inschrijft voor de Master of Science in Real Estate betekent dit twee jaar studeren. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 20 uur per week. De colleges vinden 1 keer per week bij de ASRE plaats. De kosten zijn  € 32.500,-. Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief kosten voor studieboeken. De additionele kosten voor de studiereis Europa bedragen € 675,-, exclusief reis- en verblijfskosten. Lees hier over de mogelijkheden om gespreid te betalen, het LevenLangLerenKrediet.

Advies & contact
Carrièrepad

Na het behalen van je Master of Science in Real Estate bij de ASRE ben je niet alleen verzekerd van een levenslang netwerk, je bent voorloper in de sector, een hoogwaardige gesprekspartner en kunt de uitdagingen van morgen aan. De ASRE biedt na je studie een compleet opleidingsassortiment dat de volle breedte van de sector bestrijkt zodat je kunt blijven ontwikkelen. Zie ook Master Challenges.

Master Challenges
Docenten

De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Voor de Master of Science in Real Estate zijn dat onder andere deze docenten:

“Het vakgebied van vastgoed verandert onder invloed van technologische maatschappelijke ontwikkelingen snel. Dit betekent dat de behoefte aan goed en actueel opgeleide mensen groot is. De Master of Science in Real Estate beantwoordt aan deze vraag.”

Hans Op 't Veld | docent en Research Fellow | Principal Director RI at PGGM

Veelgestelde vragen
Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE is al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten

Menu