Chander Jagernath: “Ik zie mezelf als zij-instromer”

Gepubliceerd op:

Chander Jagernath begon zeven jaar geleden als strategisch controller bij woningcorporatie Ymere aan zijn opleiding Master of Science in Real Estate (MSRE) aan de Amsterdam School of Real Estate. Inmiddels adviseert hij directies en assetmanagers van woningcorporaties als market director Portefeuille- en Assetmanagement bij vastgoedadviesbureau Fakton in Rotterdam. “Vastgoedtheorie kan soms wat abstract zijn. Dan is een casus heerlijk tastbaar.”

Chander Jagernath
Chander Jagernath

Opleiding raakt alle facetten vastgoed

“De ASRE was voor mij perfect. Ik zie mezelf eigenlijk als zij-instromer. Toen ik aan mijn studie begon, werkte ik bij Ymere op de afdeling Financiën. Na mijn eerste vakken stroomde ik door naar de afdeling assetmanagement. Ik kon mijn nieuwverworven kennis van vastgoedrekenen direct toepassen. De opleiding raakte aan alle facetten van het vastgoed.

Na de twee hoofdvakken Investeringsanalyse en Marktanalyse heb ik een jaar pauze van de opleiding genomen om mij te concentreren op mijn nieuwe rol bij Ymere. Ik was inmiddels begonnen als assetmanager. Na dat jaar ben ik doorgegaan met Vastgoedbeleggen en de scriptiemodule. Mijn diploma kreeg ik nu 2,5 jaar geleden, in mijn eerste maand bij mijn huidige werkgever Fakton.

Ik heb bij de ASRE veel mensen ontmoet met wie ik nog steeds privé optrek. We spreken regelmatig af voor een borrel, om bij te praten over het werk en onze carrière. Ik vind het fijn om anderen echt in het oog te houden.

Casus maakt theorie heerlijk concreet

De opzet van de vakken sprak me erg aan, vooral als we in de collegezaal toewerkten naar een casus. Ik herinner mij vooral een casus over de Schiphol Area Development Company (SADC). Daarin paste ik actief de lesstof toe, was niet alleen maar aan het stampen voor een tentamen. Vastgoedtheorie kan soms wat abstract zijn. Dan is een casus heerlijk tastbaar.

Doordat veel docenten uit hun eigen ervaring in de praktijk vertellen, zijn de colleges geweldig levendig. Zelfs het wat ongrijpbare onderwerp fiscaliteit kreeg voor mij reliëf in de colleges van René van der Paardt. En ook de colleges van Pieter Tordoir herinner ik mij, hem heb ik gevraagd als mijn scriptiebegeleider.

Gebruik het netwerk van de alumnivereniging

Ik vind het waardevol contact te houden met de ASRE. Vorig jaar werd ik gevraagd om als alumnus mijn oordeel over de opleiding te geven aan de accreditatiecommissie van de NVAO. Ook ben ik lid geworden van de alumnivereniging MSREAA. Ik maak steeds meer gebruik van het netwerk dat ik binnen de vereniging opbouw.”

Net als Chander Jagernath  jouw volgende stap in vastgoed maken? Ontdek meer over de masteropleidingen bij de Amsterdam School of Real Estate! Bezoek de opleidingspagina’s van de Master of Real Estate en Master of Science in Real Estate voor meer informatie over de inhoud en download de brochure. Wil je persoonlijk advies? Dat kan! Vraag hier een vrijblijvend gesprek aan met onze studieadviseur Lot Slatman.

Deel deze post: