Portefeuillestrategie

Periode

28 feb t/m 25 apr 2025

Collegedagen

Vrijdag

Prijs

€ 3.660,-

Certificering

ASRE-certificaat

Bekijk alle facts & figures
Duur

8 weken

Toelatingsprocedure

Aanmelding tot 2 weken voor de start via het online inschrijfformulier

PE-punten

28

Bekijk minder facts & figures
Toekomstbestendig vastgoed

Vastgoedeigenaren, of dit nu beleggers, de overheid of corporates zijn, hebben allen te maken met doelstellingen die zich opstapelen en vechten om voorrang. De ambities met betrekking tot de ecologische en sociale bijdragen zijn fors toegenomen terwijl de financiële doelstellingen onverminderd van kracht blijven. Daarnaast veranderen de eisen en wensen van de gebruikers van vastgoed snel, zeker na corona. Het vakgebied verandert door deze ontwikkeling sterk.
In deze opleiding staat de vraag centraal hoe deze gestapelde opgaven samengebracht kunnen worden in toekomstbestendige plannen voor het vastgoedbezit.

“We zijn gewend om een vastgoedportefeuille te beoordelen op marktpositie en rendements-risicoverhouding. Tegenwoordig komen daar omgevingsfactoren bij. Voor een deel zijn dat wettelijke regels van de overheid, zoals die  over duurzaamheid. Tegelijk eisen ook stakeholders dat portefeuilles bijdragen aan wereldwijde ecologische, sociale en governance-doelstellingen.  Het is een ander vak geworden.”

Hans op 't Veld | docent Portefeuillestrategie

Integrale exploitatie

De opleiding start met een brede blik op de actualiteit en de vraag wat dat voor vastgoedportefeuilles betekent.  Al snel wordt de opleiding concreet door de sturingsinstrumenten te behandelen. Het laatste deel van de opleiding gaat over de organisatie van de exploitatie. Het integreren van een veelheid aan doelstellingen kan beleidsmatig glashelder zijn maar complex in de uitvoering. Hoe organiseer je het bij elkaar brengen van verschillende disciplines en wat vergt dat van medewerkers. Daarbij komen de best practices uit diverse sectoren aan de orde.

Voor wie

Een expliciet doel van de opleiding is dat professionals uit verschillende sectoren elkaars kennis en ervaringen kunnen delen. De opleiding staat daarom open voor medewerkers van zowel commerciële als maatschappelijke organisaties. Alsmede overheid en eigenaar-gebruikers.

Aanmelden, toelating & kosten

Je kunt je inschrijven voor de opleiding Portefeuillestrategie die start op 28 februari 2025. Je moet rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 8 uur per week (inclusief colleges). De opleiding bestaat uit 8 studiedagen van 13.00 – 17.00 (eerste collegedag 12.00). De kosten zijn € 3.660,- (inclusief studiemateriaal).

Wij verwachten ten minste twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en hbo- of wo-werk- en -denkniveau.

Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor het begin van de opleiding. Wil je daarna nog inschrijven? Neem contact op met  programmamanager Executive Education John Verhoeven (06 21487393).

Toelatingseisen
Instroomniveau

Wo/hbo werk- en denkniveau

Werkervaring

Minimaal 2 jaar relevante werkervaring

Advies & contact

Download de folder voor uitleg over de inhoudelijke opzet

Carrièrepad

De ASRE-opleidingen vormen een compleet aanbod van sector specifieke Executive Education-  en ASRE online-opleidingen, naast de uitgebreidere MRE- en MSRE-opleiding. Hieruit kiest iedere vastgoedprofessional een eigen combinatie van opleidingen, afgestemd op zijn of haar carrièrepad en kennisbehoefte op dat moment. Ga naar ons aanbod en stippel jouw carrièrepad uit!

Ons aanbod
Docenten

De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Voor deze opleiding zijn dat onder andere deze docenten:

Veelgestelde vragen

Elke opleiding wordt afgesloten met een eindopdracht. Je werkt in groepen een fictieve casus uit die aan het begin van de opleiding wordt uitgereikt. De ASRE probeert de groepen zo divers mogelijk samen te stellen, waardoor je veel van en met elkaar kunt leren.

We hanteren een hbo-ingangsniveau. Een diploma wordt niet gecontroleerd, want studenten met relevante werkervaring op hbo-niveau willen we ook graag toelaten.

Het belangrijkste resultaat is natuurlijk dat je meer kennis hebt vergaard om je werkzaamheden beter uit te voeren. Daar bovenop krijg je ook nog een certificaat als je aan twee voorwaarden hebt voldaan: minimaal 80% van de colleges volgen en verplichte aanwezigheid tijdens de presentatie van de eindcase. En wat denk je van een nieuw netwerk?

Portefeuillestrategie start tweer keer per jaar (voor- en najaar).

In Portefeuillestrategie worden diverse docenten ingezet: docenten uit de praktijk die experts zijn op hun vakgebied en academische docenten. Door deze combinatie benut de ASRE alle beschikbare kennis.

Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE is al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

ASRE vastgoedbibliotheek

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten