Vastgoedeigenaren, of dit nu beleggers, de overheid of corporates zijn, hebben allen te maken met doelstellingen die zich opstapelen en vechten om voorrang. De ambities met betrekking tot de ecologische en sociale bijdragen zijn fors toegenomen terwijl de financiële doelstellingen onverminderd van kracht blijven. Daarnaast veranderen de eisen en wensen van de gebruikers van vastgoed snel, zeker na corona. Het vakgebied verandert door deze ontwikkeling sterk.
In deze opleiding staat de vraag centraal hoe deze gestapelde opgaven samengebracht kunnen worden in toekomstbestendige plannen voor het vastgoedbezit.
“We zijn gewend om een vastgoedportefeuille te beoordelen op marktpositie en rendements-risicoverhouding. Tegenwoordig komen daar omgevingsfactoren bij. Voor een deel zijn dat wettelijke regels van de overheid, zoals die over duurzaamheid. Tegelijk eisen ook stakeholders dat portefeuilles bijdragen aan wereldwijde ecologische, sociale en governance-doelstellingen. Het is een ander vak geworden.”
Hans op 't Veld | docent Portefeuillestrategie
Integrale exploitatie
De opleiding start met een brede blik op de actualiteit en de vraag wat dat voor vastgoedportefeuilles betekent. Al snel wordt de opleiding concreet door de sturingsinstrumenten te behandelen. Het laatste deel van de opleiding gaat over de organisatie van de exploitatie. Het integreren van een veelheid aan doelstellingen kan beleidsmatig glashelder zijn maar complex in de uitvoering. Hoe organiseer je het bij elkaar brengen van verschillende disciplines en wat vergt dat van medewerkers. Daarbij komen de best practices uit diverse sectoren aan de orde.
Voor wie
Een expliciet doel van de opleiding is dat professionals uit verschillende sectoren elkaars kennis en ervaringen kunnen delen. De opleiding staat daarom open voor medewerkers van zowel commerciële als maatschappelijke organisaties. Alsmede overheid en eigenaar-gebruikers.
Aanmelden, toelating & kosten
Je kunt je inschrijven voor de opleiding Portefeuillestrategie die start op 28 februari 2025. Je moet rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 8 uur per week (inclusief colleges). De opleiding bestaat uit 8 studiedagen van 13.00 – 17.00 (eerste collegedag 12.00). De kosten zijn € 3.660,- (inclusief studiemateriaal).
Wij verwachten ten minste twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en hbo- of wo-werk- en -denkniveau.
Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor het begin van de opleiding. Wil je daarna nog inschrijven? Neem contact op met programmamanager Executive Education John Verhoeven (06 21487393).