Vastgoedrekenen online

Periode

Instroom collegejaar sep 2023 - jul 2024 : sessie 15 dec 2023

Collegedagen

Diverse online collegeweken en één afsluitende plenaire bijeenkomst

Prijs

€ 1.550,-

Certificering

ASRE-certificaat

Bekijk alle facts & figures
Online

Dit is een Blended Course met een afsluitende plenaire sessie bij de ASRE

Duur

10 weken

Instroomniveau

Hbo werk- en denkniveau

PE-punten

14

Studiebelasting

4 uur per week zelf in te delen

Bekijk minder facts & figures
Rekentechnieken in vastgoedkunde

Of het nu gaat om de prijs die een koper bereid is te betalen voor een woning, het bepalen van de exploitatietermijn van een kantoor of het toetsen van een opbrengst aan de interne rendementsdoelstelling, beslissingen in de vastgoedkunde hebben altijd een financieel gevolg. Inzicht in de wijze de berekening daarvan is dan ook van groot belang voor vastgoedprofessionals. Alleen dan kunnen besluiten op een afgewogen manier genomen worden.

“Wanneer je met vastgoed in de weer gaat, ben je al snel aan het rekenen. Hierin wil je geen kostbare fouten maken. Deze opleiding geeft je de basiskennis van het rekenen aan vastgoed, van het residueel rekenen tot het rekenen met de tijdwaarde van geld. Zeer waardevolle kennis en een must voor elke vastgoedprofessional.”

Cees Koomen | docent

Met uitzondering van de plenaire sessie volg je het programma online. Dit bestaat uit drie online modules met adaptieve leerpaden, om zoveel mogelijk aan te sluiten bij het kennisniveau van de student. Naast videocolleges, ondersteunend en verdiepend studiemateriaal wordt er uitgebreid gericht oefenmateriaal aangeboden indien de student daar behoefte aan heeft. Zodra een student een onderwerp onder de knie heeft, gaat ‘ie door naar een volgend onderwerp.

Aan bod komen: rekenen met rente, de tijdwaarde van geld, bruto aanvangsrendement (BAR), netto aanvangsrendement (NAR), Discounted Cash Flow (DCF), Internal Rate of Return (IRR), exit yield en verschillende exploitatieberekeningen. Daarnaast leer je hoe een ontwikkelaar rekent en waarop hij stuurt. Je berekent wanneer het interessant is om een gebouw te (her)ontwikkelen en wat de waarde is van het vastgoed voor en na herontwikkeling. Na het volgen van de opleiding ken je de meest gebruikte rekentechnieken in vastgoedkunde en kun je deze toe te passen. Je hebt inzicht in de onderdelen van een financiële onderbouwing, je kunt deze op waarde schatten en je bent in staat de meest voorkomende berekeningen te maken.

De opleiding is opgebouwd aan de hand van de volgende hoofdthema’s:

  • Basis Excelvaardigheden en financiële rekenkunde
  • Rekenen in de beleggingsfase
  • Rekenen in de ontwikkelingsfase

Inschrijving is mogelijk via online inschrijfformulier

Blended learning
Blended courses zijn korte (grotendeels) online leerprogramma’s waarin de fundamentals van de Vastgoedkunde aan bod komen. Het unieke blended karakter van deze opleidingen biedt je als deelnemer de mogelijkheid grotendeels zelf te bepalen wanneer je deze opleiding volgt. In korte tijd een brede context, veel flexibiliteit en met een studiebelasting die goed te combineren is met werk (2-4u p/wk). Altijd afgesloten met een plenaire sessie bij de ASRE waarbij we aan de hand van casuïstiek de koppeling maken met de praktijk. Interactie, toepassing en perspectief vanuit diverse disciplines zorgen hierbij voor maximaal leerrendement en kennis en ervaring van zowel docenten als studenten worden hierdoor optimaal benut. Tijdens de eerste week is er een gezamenlijke aftrap waarna je zelf aan de slag gaat met het online leerprogramma. Dit leerprogramma bestaat uit een mix van werkvormen waarbij videocolleges afgewisseld worden met kennisactiverende vragen, korte opdrachten, literatuurstudie en toetsen. Deze onderwijsactiviteiten zijn te doorlopen op eigen tempo, waar en wanneer je wilt. De enige datum waar je echt rekening mee dient te houden, is de fysieke plenaire sessie bij de ASRE. Alle verplichte onderwijsactiviteiten dienen voor deze datum doorlopen te zijn.
Optimaal studierendement

Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit een online leerprogramma en een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze essentiële combinatie van onderwijsvormen, die je grotendeels kan volgen waar, wanneer en in welk tempo je maar wil, zorgt ervoor dat je de leerdoelen optimaal begrijpt en kunt toepassen.

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate.

Voor wie

Vastgoedprofessionals met enige kennis van Excel die ervaring willen opdoen in financiële rekenkunde, vastgoedprofessionals die hun rekenvaardigheid willen opfrissen, deelnemers aan andere korte opleidingen van de ASRE.

Aanmelden, toelating & kosten

Wanneer jij je inschrijft voor de opleiding Vastgoedrekenen online betekent dit dat je per direct van start kan gaan. De inschrijving geldt voor het gehele collegejaar (sep 2022-jul 2023) en gedurende het jaar kan je op elk gewenst moment instromen. Binnen het collegejaar neem je deel aan één van de vier aangeboden plenaire sessies.  Bij een studiebelasting van ca. 4u per week kan je het gehele programma binnen een tijdsbestek van 10 weken doorlopen. Het is mogelijk om uiterlijk tot het eind van het collegejaar 22-23 de opleiding af te ronden. De kosten voor deze Blended Course bedragen dan €1.450,-. De opleiding is 14 PE-punten waard. Meer informatie over het krijgen van een subsidie? Ga naar het STAP-budget.

Als toelatingseis geldt hbo werk- en denkniveau. Deelnemers dienen te beschikken over een laptop met een recente, volledige versie van Microsoft Excel.
Inschrijven is mogelijk tot 3 weken na de start van de opleiding via het online inschrijfformulier. Indien je je na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met  Stephanie Morssinkhof,  0639112942 

Instroom mogelijk gedurende gehele collegejaar sep-jul

Toelatingseisen
Instroomniveau

Hbo werk- en denkniveau

Werkervaring

Geen specifieke werkervaring vereist. Vastgoedgerelateerde werkervaring is wel een pré.

Advies & contact
Carrièrepad

Alle basiskennis die je nodig hebt
De korte opleidingen van de Amsterdam School of Real Estate bieden professionals praktisch toepasbare kennis in de context van de eigen sector. De opleidingen zijn uit te bouwen tot een persoonlijk leerplan. Bekijk ook onze andere korte opleidingen.

ASRE online
Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Zij zijn wetenschapper aan een universiteit of expert uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten.

Voor deze opleiding zijn dat onder andere deze docenten:

“Elke fase in vastgoedontwikkeling kent eigen rekentechnieken. In deze opleiding word je meegenomen door de hele vastgoedontwikkelcyclus. Je leert en oefent de bijbehorende rekentechnieken.”

Claudine van Benthum | docent

Veelgestelde vragen
Handige links

Bekijk ook deze opleidingen

Bekijk ook deze opleidingen

Amsterdam School of Real Estate

Ontmoetingsplek aan het IJ

De ASRE al bijna 35 jaar hét academisch instituut voor vastgoedkunde waar vakgenoten elkaar treffen en kennis uitwisselen. Als onderzoeksinstituut analyseren wij vragen en zoeken wij oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. Wij bieden postacademische opleidingen over de vele vraagstukken rondom duurzame (her)ontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

Ruim 30 jaar

hét academisch instituut voor vastgoedkunde

7,9

Gemiddelde beoordeling van onze studenten

Folder downloaden

Vul onderstaande gegevens in om uitgebreide informatie (in PDF-formaat) te downloaden.

Nieuwsbrief
Hidden
Algemene voorwaarden

Hoe wij omgaan met persoonsgegevens is te lezen in onze privacy- & cookieverklaring

Menu