Doris Slegtenhorst: van business unit manager naar MT-lid

Gepubliceerd op:

Doris Slegtenhorst begon in 2017 als business unit manager bij Wereldhave en startte haar MRE-opleiding aan de Amsterdam School of Real Estate. Inmiddels is ze lid van het managementteam bij Wereldhave.

Doris Slegtenhorst
Doris Slegtenhorst

Kennis van vastgoed verbreden

“Ik heb een bedrijfseconomische vooropleiding gedaan, strategisch management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Min of meer bij toeval ben ik in de vastgoedsector terechtgekomen. Ik koos voor de MRE-opleiding om mijn kennis van vastgoed te verbreden. Veel van mijn collega’s hebben de MRE-opleiding gedaan – waar je mee omgaat, raak je mee besmet. Ook mijn manager was MRE’er. Dan is het makkelijk onderhandelen, de meerwaarde van de opleiding is immers bekend. Wij sturen ook nu weer Wereldhave-collega’s naar de MRE-opleiding. 

MRE: flinke uitbreiding van het netwerk

De opleiding bracht mij terug naar mijn studententijd, ik was weer terug in de collegebanken. Het waardevolst voor mij was de uitbreiding van mijn netwerk. De meerwaarde van de MRE-opleiding gaat verder dan het beheersen van vastgoedrekenen. Het heeft mijn netwerk aanzienlijk uitgebreid. Nu ken ik niet alleen vastgoedexperts, maar ook notarissen en professionals van woningcorporaties. Dit heeft mijn blik op vastgoed verruimd.

Diversiteit in vastgoedperspectieven

Met veertien jaar ervaring in commercieel vastgoed denk en kijk ik als een belegger. Hoewel ik me richt op rendementsdoelen in commercieel vastgoed, ben ik me bewust van de verschillen bij woningcorporaties. Tijdens de opleiding zijn we gaan kijken in Oosterwold, een zelfbouwproject tussen Almere en Zeewolde. Het bood een boeiende ervaring waar iedereen unieke perspectieven deelde. Hoewel ik persoonlijk niet voor dit type woonproject zou kiezen, begrijp ik nu beter waarom er welstandsnormen zijn. Dit heeft mijn begrip van diversiteit in de vastgoedwereld verrijkt.

In mijn vastgoedcarrière ontdekte ik de meeste waarde in vastgoedthema’s waar ik aanvankelijk weinig vanaf wist. Vijf jaar na mijn afstuderen vallen nog steeds puzzelstukjes op hun plek. Onlangs luidden bij een vastgoedtransactie in mijn hoofd de alarmbellen: hoe zit het hier met de btw? Op zo’n moment besef je de waarde van experts. Die innerlijke waarschuwingssignalen zijn van onschatbare waarde.

Levenslang blijven ontwikkelen

Na mijn MRE-studie had ik even genoeg van studeren, maar na twee jaar begon het verlangen naar groei opnieuw te kriebelen. Ik nam de leiding op me over een groter team bij Wereldhave en voltooide vervolgens een Leadership Development-opleiding aan Nyenrode. Ik overweeg nu verdere stappen te zetten in leiderschapsontwikkeling, wellicht door het volgen van specifieke cursussen in binnen- of buitenland. Bij Wereldhave moedigen we ontwikkeling aan, maar je moet intrinsiek gemotiveerd zijn, we gaan het niemand opdringen.”

Lees meer verhalen van onze masteralumni.

Ook jouw volgende stap in vastgoed maken? Ontdek meer over de masteropleidingen bij de Amsterdam School of Real Estate! Bezoek de opleidingspagina’s van de Master of Real Estate en Master of Science in Real Estate voor meer informatie over de inhoud en download de brochure. Wil je persoonlijk advies? Dat kan! Vraag hier een vrijblijvend gesprek aan met onze studieadviseur Lot Slatman.

Deel deze post: