Ambitie is een droom met V8-motor

Gepubliceerd op:

Desiree Wibbens

Agrarisch vastgoed, (her)ontwikkeling van verontreinigd vastgoed én exotisch vastgoed zoals energiesystemen – noem maar iets en het heeft mijn interesse. De afgelopen jaren heb ik mij met deze mooie specialistische onderwerpen mogen bezig houden en het heeft mij gebracht tot waar ik nu sta: een vastgoedadviseur die zich verder specialiseert door onder meer het behalen van de Master of Science in Real Estate aan de Amsterdam School of Real Estate.

Druk, druk, druk …
In 2012 rondde ik mijn HBO-studie Vastgoed en Makelaardij af. Daarna deed ik een aantal jaren werkervaring op in diverse functies binnen de vastgoedbranche. Voor aanvang van de MSRE-opleiding volgde ik de module Academische Vaardigheden. Dit maakt instappen gemakkelijker. De eerste module Marktanalyse heb ik achter de rug en in februari 2020 startte ik met Investeringsanalyse. Hier ligt de nadruk op scenario-analyses en dat is ook net waar mijn interesse naar uitgaat. Als alles goed verloopt dan start ik na de zomer aan mijn specialisatievak Vastgoedbeleggen. Daarna is het tijd voor mijn scriptie. Het combineren van een gezin, werk en deze studie vraagt wel enorme discipline. Het niveau ligt hoog en de op te leveren deelproducten volgen elkaar rap op. Als fulltime-werkende moeder van twee kleine kinderen én fanatieke sporter moet ik goed plannen. Het leuke van de module Marktanalyse vond ik de kennismaking met de verschillende vastgoedmarkten. Retail, kantoren, logistiek – alles kwam aan bod. Het geeft je een heel andere kijk op vastgoed.

Huidige functie
Sinds ruim een jaar ben ik vastgoedadviseur bij Vestia. Ik adviseer over de complexmatige verkopen en zoek naar mogelijkheden voor het verwerven van vastgoed in ons kerngebied: Rotterdam, Den Haag, Delft en Zoetermeer. Op dit moment verkopen wij een grote portefeuille van 10.000 woningen aan collega-corporaties, niet alleen middels een platte verkoop, maar ook via activa-passivatransacties. Naast het vastgoed worden dan ook leningen overgenomen. Deze aanpak is relatief nieuw en daardoor ook zeer interessant. Ook adviseer ik over de verkoop van onze energiesystemen.
Mijn leidinggevende heeft ook de MSRE-opleiding gedaan en heeft mij deze opleiding aanbevolen. De ASRE staat voor goed onderwijs, waar theorie en actualiteiten elkaar afwisselen. De kennismaking met diverse vastgoedmarkten is zeer interessant, net als de achtergrond en het verhaal van diverse docenten.
Ik ga ervan uit dat ik tijdens mijn studie nóg meer kennis op doe van het vastgoedvak. Ik merk nu dat ik door mijn andere blik waarde kan toevoegen in mijn functie. Je wordt echt opgeleid tot een vastgoedspecialist die kan analyseren, kritisch kan denken en een visie kan vormen op het vastgoed.

Gepaste trots
Trots ben ik op het feit dat mij de mogelijkheid is geboden om deze MSRE-studie te volgen. Vestia is vaak in het nieuws, er gebeurt een hoop bij ons. Ik maak dan ook graag gebruik van de mogelijkheid om uit te spreken dat wij als saneringscorporatie enorme stappen zetten en ons klaarmaken voor de toekomst. Daar wil je bij zijn, daar wil je aan mee doen en dat wil je meemaken. Mijn studie aan de ASRE zal zeker van meerwaarde zijn en mij in de toekomst prachtige mogelijkheden bieden. Daar ben ik van overtuigd.

Nieuwsgierig geworden naar Marktanalyse of de MSRE?
Neem vrijblijvend contact op met Lot Slatman (l.slatman@asre.nl of 06-25641770) om jouw mogelijkheden te bespreken of lees meer over Marktanalyse of de MSRE.

Naam: Desirée Wibbens
Leeftijd: 32
Werkgever: Vestia
Functie: Vastgoedadviseur

Deel deze post: