ASRE benoemt Gert-Joost Peek tot research fellow

Gepubliceerd op:

De Amsterdam School of Real Estate (ASRE) heeft dr. ir. Gert-Joost Peek MRICS per 1 juli 2021 aangesteld als research fellow op het gebied van duurzame gebiedsontwikkeling en urbanisatie.

Het gaat om een aanstelling voor één dag in de week waarin Peek scripties van masterstudenten begeleidt, deelneemt aan seminars en position papers schrijft binnen zijn onderzoeksgebied. Zijn eerste paper gaat over De Duurzame Stad en omvat de lessen uit de gelijknamige door hem ontwikkelde Master Challenge, die een eerste groep MSRE-studenten en alumni in juni 2021 heeft doorlopen. Doel is een brug te slaan tussen wetenschap en de praktijk.

De ASRE kent als instituut voor Vastgoedkunde fellows en research fellows. In het eerste geval gaat het om kerndocenten met een beeldbepalende rol binnen de opleidingen. Research fellows doen onderzoek, waarover zij met regelmaat publiceren in zogeheten position papers.

Gert-Joost Peek is al sinds 2009 ASRE-docent en was sinds 2011 werkzaam als fellow ‘Ruimtelijke procesorganisatie’ bij de ASRE, een rol die hij sinds 2015 combineerde met die van programmamaker Vastgoed- en Gebiedsontwikkeling. Peek is daarnaast lector ‘Gebiedsontwikkeling en Transitiemanagement’ aan de Hogeschool Rotterdam. Hij promoveerde aan de TU Delft en werkte eerder bij adviesbureau Fakton en vastgoedontwikkelaar ING Real Estate Development.

Instituut voor vastgoedkunde
Het doel van de ASRE is om het vakgebied van de vastgoedkunde te professionaliseren. Al dertig jaar is het hét academisch instituut voor vastgoedkunde. Als onderzoeksinstituut zoekt het oplossingen voor interdisciplinaire vraagstukken. De postacademische opleidingen behandelen vraagstukken rondom duurzame herontwikkeling en het gebruik van de gebouwde omgeving.

Deel deze post: