Gert-Joost Peek breekt lans voor kleine ontwikkelaar

Gepubliceerd op:

Gert-JoostPeek
ASRE-docent en programmamaker Gert-Joost Peek heeft in een radio-interview tijdens Provada een lans gebroken voor kleine ontwikkelaars. Niet de grote vastgoedpartijen en grote gemeenten moeten onderling de koek verdelen: “Gooi het open. Ga praten met partijen die hier geen stand hebben.”

Als een minister-president zegt niet aan visie te doen, dan wordt het tijd voor een andere regeringsleider, constateert Peek. “Dat is natuurlijk de dood in de pot voor de planologie.” Juist visie is volgens hem noodzakelijk om oplossingen voor de transities in de vastgoedsector te bedenken. “Als je het aan de voorkant niet wil bedenken, ga je het aan de achterkant nooit krijgen”, voorziet Peek.

De oplossingen voor transities als de energietransitie of de mobiliteitstransitie liggen niet binnen de vastgoedsector, maar daarbuiten, is zijn overtuiging. Daarom heeft de Amsterdam School of Real Estate Master Challenges in het leven geroepen waarin masteralumni samen met docenten en masterstudenten in vier weken de grenzen van het vakgebied aftasten op zoek naar nieuwe kennis, inzichten en oplossingen.

Peek heeft gezien dat de overheid zich de afgelopen tien jaar vooral heeft teruggetrokken. Gemeenten zijn steeds meer aan het roer komen staan. Maar voor echte oplossingen is juist meer regie nodig. Luister hieronder het interview (13 minuten) terug.

Deel deze post: