ASRE online ontwikkelt door

Gepubliceerd op:

Blended learning

ASRE online is uitgegroeid tot de vierde pijler van het ASRE-gebouw, naast de MRE, de MSRE/ MSRE-deelopleidingen en Executive Education. We spelen hiermee in op de disruptieve ontwikkeling van digitalisering in het onderwijs.

Door digitaal onderwijsmateriaal aan te bieden, wordt onderwijs voor meer mensen toegankelijk én door online en blended onderwijs kun je studenten meer flexibel en persoonlijk onderwijs aanbieden. Binnen ASRE online zijn we volop aan het ontwikkelen; we breiden ons aanbod uit en zetten nieuwe technologische hulpmiddelen in om de kwaliteit van het online onderwijs verder te verbeteren. Op deze manier bieden we een effectieve leer-ervaring.

De ASRE breidt haar aanbod Blended Courses uit. In het voorjaar zijn we van plan te starten met inleiding Prop- & FinTech, waarbij de student kennis kan maken met het begrippenkader en de mogelijke toepassingen van deze ontwikkeling. De opleiding Vastgoedrekenen wordt momenteel naast de reguliere variant ook als blended variant ontwikkeld. Dit is de eerste ASRE online opleiding waarbij adaptieve leerpaden worden ingezet, om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de individuele wensen van de student. Hierbij wordt bijvoorbeeld gericht extra oefenmateriaal aangeboden als de student er behoefte aan heeft. Als een student een onderwerp al onder de knie heeft, kan hij/zij sneller doorgaan naar een volgend onderwerp.

Naast het uitbreiden van het ASRE online aanbod, zijn we ook bezig met het verbeteren van de bestaande opleidingen. Om de aandacht van de student vast te houden, wordt het lesmateriaal opgedeeld in korte onderdelen met een mix van werkvormen. Zo ontstaat een nieuwe opzet met een korte leerlijn per onderwerp die samen een integrale leerlijn per module of opleiding vormen. Korte kennisclips worden afgewisseld met kennis activerende vragen, verdiepend of ondersteunend leesmateriaal, oefenopgaven en toetsen. Op deze manier beklijft de stof beter en verbeteren we het leerrendement.

Hoe sterk digitaal en traditioneel onderwijs met elkaar vervlochten zal raken blijkt uit de kleine studio die we in ons net verbouwde pand aanleggen. Op deze plek zal de komende tijd digitaal studiemateriaal worden geproduceerd voor onze online videotheek.

Interesse in een online opleiding? Neem contact op met Stephanie Morssinkhof om de mogelijkheden te bespreken of klik hier voor meer informatie.

Deel deze post: