Recht bij vastgoedontwikkeling
10

Recht bij vastgoedontwikkeling

Periode

Start 17 okt 2022 (instroom mogelijk tot 2 weken na de start)

Collegedag

7 online collegeweken en één afsluitende plenaire bijeenkomst

 

Een kennismaking met de belangrijkste juridische en fiscale regelgeving die van invloed zijn op het ontwikkelingsproces
Weet je dat je bij bepaalde ruimtelijke plannen moet aangeven dat er een actuele regionale behoefte aan deze ontwikkeling is? En dat bestaande bestemmingsplannen deels kunnen worden herzien? Of welke fiscale gevolgen het begrip “bouwterrein” meebrengt voor de ontwikkelingskosten? Gebruik maken van de mogelijkheden van de Wet ruimtelijke ordening en kennis van de kwaliteitsnormen in het omgevingsrecht behoort tot het palet van elke ontwikkelaar. Daarnaast is inzicht in de werking van de private en fiscale regelgeving van wezenlijk belang voor de vastgoedontwikkelaar. Tijdens deze blended course, een combinatie van online en persoonlijk contactonderwijs, worden de belangrijkste juridische en fiscale randvoorwaarden bij ontwikkeling verduidelijkt, waardoor een gefundeerde besluitvorming tot stand kan komen en risico’s tijdens het ontwikkelingsproces zullen verminderen.


Voor wie?
De opleiding Recht bij Vastgoedontwikkeling is interessant voor iedereen die te maken heeft met vastgoedontwikkeling en inzicht wilt verkrijgen in de wet- en regelgeving die bepalend zijn in het ontwikkelproces.


“Wat ik erg leuk vind aan de casusmiddag aan het eind van deze opleiding, is dat elke groep in zijn presentatie weer net andere accenten legt en daarmee de dynamiek en creativiteit van de praktijk aangeeft.”

Gerben Markink, Docent Belastingrecht

Aanmelden, toelating & kosten
Wanneer je je inschrijft voor de opleiding Recht bij vastgoedontwikkeling betekent dit dat je vanaf 17 oktober 2022 van start kan gaan met deze blended course en op 9 december 2022 een afsluitende plenaire sessie bijwoont bij de ASRE. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 2 tot 4 uur per week. De kosten voor deze Blended Course bedragen €880,-. De opleiding is 10 PE-punten waard. Meer informatie over het krijgen van een subsidie? Ga naar het STAP-budget.


Instroom is mogelijk tot en met 2 weken na aanvang van de opleiding via het online inschrijfformulier. Indien je je na de gestelde uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met Stephanie Morssinkhof, manager Blended Courses, telefoon: 06 39 112 942.


Uniek blended karakter
Blended learning is een geïntegreerde combinatie van traditioneel contactonderwijs en ’online’ onderwijs. Het unieke blended karakter van deze opleiding biedt je als deelnemer de mogelijkheid grotendeels zelf te bepalen wanneer je deze opleiding volgt. In de eerste periode volg je de online modules met online interactie via de diverse fora en opdrachten. Afsluitend vindt er een plenaire sessie plaats bij de ASRE in Amsterdam. Tijdens deze plenaire sessie wordt er een integrale casus behandeld, zodat de kennis en ervaring van zowel docenten als studenten optimaal wordt benut. De brug slaan tussen theorie en praktijk staat hierbij centraal. Interactie, toepassing en perspectief vanuit diverse disciplines zorgen hierbij voor maximaal leerrendement. 


Bouw je eigen vastgoedkennis
Deze opleiding kan onderdeel zijn van jouw persoonlijke studiepad bestaande uit meerdere korte opleidingen. Wil je met iemand van de ASRE van gedachten wisselen over welke opleidingen aansluiten bij jouw situatie, neem dan contact op met Stephanie Morssinkhof, manager ASRE online, telefoon: 020 - 6681129. Een voorbeeld van een studiepad bestaande uit meerdere korte ASRE opleidingen is door de WoningBouwersNL overgenomen voor haar opleiding Projectontwikkeling Nieuwe Stijl’.


Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de klas. Dit zijn wetenschappers vanuit universiteiten en experts uit de praktijk. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten. Deze docenten tref je onder andere aan in de collegezaal als je de Fundamental Recht bij vastgoedontwikkeling gaat volgen:

Cornélie Arnouts
Cloud vastgoedkennis
Eefje van Bommel
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Arjan Bregman
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Jan van Duijvendijk
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Constantijn Hageman
Cloud website Cloud vastgoedkennis
Ines Keetell
Cloud website
Gerben Markink
Cloud website Cloud vastgoedkennis
René van der Paardt
Cloud website Cloud vastgoedkennis

Swipe om meer docenten te zien.