De praktijk van stedelijke/locatieontwikkeling is sterk in beweging. Grote woningbehoefte en de noodzaak energiepositief, klimaatadaptief en natuurinclusief te bouwen op veelal binnenstedelijke locaties maakt de opgave bijzonder complex. Zeker nu de effectieve vraag weer onder druk komt te staan en de bouwkosten hoog zijn.
In Locatieontwikkeling en Grondexploitatie nemen toonaangevende experts je mee in lessen zoals over de toepassing van place-making en vernieuwende financiële modellen – en de kansen van de veranderingen van het planologische instrumentarium en de laatste stedebouwkundige inzichten. Je past deze toe op een concrete en actuele praktijkcasus.
Duidelijk is dat we op zoek moeten naar een andere organisatie van locatieontwikkeling, die beter aansluit op de veranderende ruimtevraag in de nieuwe economie, bij de demografische ontwikkeling en die sneller kan reageren op marktbewegingen of daar minder gevoelig voor is.
In deze opleiding maak je kennis met vernieuwing in locatieontwikkeling. Experts in place-making, ontwerp-strategie, financiën en het juridisch kader presenteren nieuwe aanpakken die werken in de praktijk. Zij helpen je de ‘lessons learned’ toe te passen op jouw eigen opgave. De opbrengst van de cursus is daarmee altijd relevant, de kennis die je opdoet is direct toepasbaar.
Locatieontwikkeling en Grondexploitatie kenmerkt zich door veel ruimte voor interactie. Naast hand-outs van presentaties en literatuur bieden de docenten veel ruimte voor discussie. De opleiding biedt gelegenheid voor inbreng én discussie over een eigen praktijkcasus. De opleiding wordt afgerond met discussie over de eindopdracht waaraan alle deelnemers hebben gewerkt. Met de docenten en medestudenten onderzoek je naar mogelijkheden om de ontwikkeling verder te optimaliseren.
Optimaal studierendement
Om je optimaal te laten studeren, is Locatieontwikkeling en Grondexploitatie opgebouwd uit interactieve colleges en een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze combinatie van onderwijsvormen zorgt ervoor dat je de leerdoelen begrijpt en kunt toepassen:
- Interdisciplinaire oplossingen zoeken
- Omgaan met de betrokkenheid van meerdere stakeholders
- Meer te denken in een iteratief proces
Na het succesvol afronden van Locatieontwikkeling en Grondexploitatie ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate.
Voor wie
Locatieontwikkeling en Grondexploitatie is gericht op direct betrokkenen bij de uitvoering en initiatie van stedelijke gebiedsontwikkeling en zij die hiervoor de kaders creëren als Gemeenteambtenaren van grondbedrijven, diensten stedelijke ontwikkeling en economie; Vastgoedprofessionals in de projectontwikkeling, beleggingen, sociale woningbouw en advies; Stadmakers die gebieden vanuit het gebruik ontwikkelen.
Aanmelden, toelating & kosten
Je kunt je inschrijven voor de opleiding Locatieontwikkeling en Grondexploitatie met startdatum 16 oktober 2024 t/m 18 december 2024. Houd in de collegeperiode rekening met een tijdbelasting van ongeveer 8 uur per week (inclusief colleges). De opleiding bestaat uit acht woensdagen van 14.00-17.45 uur. De kosten zijn € 3.660,- (inclusief studiemateriaal).
De toelatingseisen zijn minimaal twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en een hbo- of wo-werk- en -denkniveau.
Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor het begin van de opleiding. Wil je daarna nog inschrijven? Neem contact op met programmamanager Executive Education John Verhoeven (06 21487393).