“Bij gunstige wind kan iedereen zeilen”

Gepubliceerd op:

"Bij gunstige wind kan iedereen zeilen"

Beginnende particuliere beleggers krijgen te weinig voorlichting over de risico’s die zij lopen wanneer zij investeren in vastgoed. Dat stelt ASRE-docent Cees Koomen in de podcast Vastgoed Gezocht van BNR Nieuwsradio. “Bij gunstige wind kan iedereen zeilen.”

Online masterclasses over beleggen in vastgoed, je ziet ze op het internet regelmatig opduiken. Aanbieders zijn zelfverklaarde succesbeleggers als Pieter Monsma en Myrthe de Groot. Schuilt dan in iedere Nederlander een vastgoedprofessional? Cees Koomen wijst erop dat de risico’s van beleggen groter zijn dan uit de succesverhalen van deze online cursusverkopers blijkt.

“Wat als je de overwaarde van je woning in een huurwoning hebt geïnvesteerd en door corona verandert je situatie, waardoor je de lasten niet meer kunt dragen? Bij economische tegenwind moet je beschikken over reserves van één vijfde tot een kwart van de vastgoedwaarde”, is Koomens vuistregel. Als een cursus louter de insteek van snel rijk worden heeft, pas dan op. “Dan ben je aan het verkeerde adres.”

Vastgoed Gezocht
Dit programma wordt gepresenteerd door Maarten Bouwhuis. Co-host is Maarten de Gruyter, projectontwikkelaar en in 2018 door de vaktitel Vastgoedmarkt uitgeroepen tot Vastgoedman van het Jaar.

Deel deze post: