Cengiz Caglar: “Ik ben de uitdaging aangegaan”

Gepubliceerd op:

Cengiz Caglar startte in 2011 als trainee bij de gemeente Amsterdam. Hij maakte carrière, hopte intern van de ene vastgoedrol naar de andere en is nu verantwoordelijk voor kantoorontwikkelingen en –transformaties. Hij volgt de Master of Real Estate aan de Amsterdam School of Real Estate. “Elke dag brengt mij dichter bij mijn levensdoel.”

 

Wie ben je?
“Mijn naam is Cengiz Caglar. Ik ben 38 jaar, getrouwd en heb drie kinderen. Ik heb een grote liefde voor vastgoed en voetbal.”

Waar werk je en wat doe je?
“Ik werk voor de gemeente Amsterdam, directie Grond en Ontwikkeling. Sinds kort ben ik de kantorenloods en transformatieregisseur. Ik houd mij bezig met de kantoorontwikkelingen en de transformaties binnen de gemeente Amsterdam.”

Waarom koos je de MRE?
“In 2011 ben ik bij de gemeente Amsterdam als trainee aangenomen. Ik was de assistent van de hotelloods, René van Schie. Hij volgde de MRE-opleiding, daar spraken we veel over. Ooit zou ik ook de MRE-opleiding doen, wist ik toen. Inmiddels werk ik ruim twaalf jaar voor de gemeente en heb bijna altijd functies bekleed op het gebied van vastgoed. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in vastgoedkunde. Nu volg ik de MRE-opleiding. Ik wil bij de gemeente de ambtelijke opdrachtgever worden van de gebiedsontwikkeling. Daarin is de MRE-opleiding een belangrijke stap.”

Waarom koos je de ASRE?
“Ik heb mij veel verdiept in de ASRE. Heb voor de MRE-opleiding ook een aantal cursussen gevolgd. ASRE is voor mij kwaliteit. De inhoud van de vakken is complex en van hoge kwaliteit. De vele casusstudies leiden tot veel interactie met de medestudenten. De docenten hebben veel praktijkkennis en weten de materie goed over te brengen. Sommige docenten weten vanuit hun eigen ervaring, kennis en kunde de studenten te inspireren. Dit allemaal heeft mij overtuigd om bij de ASRE de masteropleiding te volgen.”

Wat wil je leren?
“Ik wil een strategisch leider zijn die complexe vraagstukken in vastgoedkunde oplost. Het vak Strategisch Management vind ik het leukst. Het zet mij aan het denken, als student word je gedwongen uit je comfortzone te komen en als persoon te groeien. Mijn nieuwe functie bij de gemeente Amsterdam heb ik te danken aan dit vak en de docent. In het eerste college zei de kerndocent dat hij hoopte dat wij na het volgen van het vak zouden solliciteren op een strategische functie. Ik heb het vak inmiddels afgerond en nu mag ik deze strategische functie bekleden. Ik ben de uitdaging aangegaan.”

Hoe pas je de lesinhoud toe in de praktijk?
“Kennis an sich heeft geen waarde. Uiteindelijk draait alles om de toepassing ervan. Ik probeer dan ook de kennis die ik opdoe gelijk toe te passen in de praktijk. Voor kantoren hebben we een strategische agenda opgesteld waarbij we vanuit een framework uitvoering geven aan de kantorenstrategie. Het vak investeringsanalyse komt heel goed van pas bij de transformaties. Ik zie veel berekeningen van de ontwikkelaars en beleggers die ik nu veel beter kan volgen.”

Voor wie is deze opleiding ook interessant?
“In het algemeen voor beleggers en ontwikkelaars en binnen de gemeente voor projectleiders, -managers, planeconomen en ambtelijke opdrachtgevers.”

Wat is je ervaring met je medestudenten?
“Het is een gevarieerde groep met veel kennis en praktijkervaring. In mijn optiek zijn het getalenteerde vastgoedprofessionals die allemaal opzoek zijn naar verdieping in hun carrière.”

Waar sta jij over vijf jaar?
“Ik ben gestopt met het beantwoorden van dit soort vragen. Ik heb een helder beeld van wat ik wil bereiken in mijn leven. Elke dag, elke week, elke maand en elk jaar komt dat dichterbij. Het gaat met pieken en dalen, maar uiteindelijk zal ik mijn levensdoel bereiken.”

Wil je nog iets delen?
“Ik had in maart een goed gesprek met iemand op de Mipim in Cannes. Die vertelde mij tussen de bedrijven door over Pale Blue Dot. Het is een foto van de aarde die in 1990 werd genomen op een afstand van zes miljard kilometer door de ruimtesonde Voyager 1. Deze foto toont hoe klein de aarde is. Dat zette mij aan het denken. Ik hoop dat iedereen nog een keer naar deze foto kijkt en de woorden van Carl Sagan bestudeert.”

Deel deze post: