Cornélie Arnouts: van advocaat tot partner in vastgoed bij Dentons

Gepubliceerd op:

Header Cornelie Arnouts

Cornélie Arnouts startte twaalf jaar geleden als advocaat haar opleiding Master of Real Estate (MRE) aan de Amsterdam School of Real Estate. Inmiddels is ze partner in de vastgoedpraktijk in Nederland van het internationale advocatenkantoor Dentons.

Verbinding bij de MRE 

Cornélie blikt terug op haar studietijd: “Mijn MRE-studie heb ik precies tien jaar geleden afgerond. Met bijna de hele groep. Ik sta helaas niet op de groepsfoto die bij de Amsterdam School of Real Estate aan de ‘Wall of Fame’ hangt. Wel jammer, want er waren maar vier vrouwen in mijn jaar. Ik was niet bij de diploma-uitreiking, maar won tot mijn verbazing wel de scriptieprijs. Mijn MRE-jaargang heeft een appgroep, waarin we contact houden. We feliciteren elkaar bij verjaardagen en delen bijzondere gebeurtenissen. Eén keer per jaar – op de dinsdag van de Provada – treffen we elkaar in eetcafé ’t Vliegertje in de Scheldestraat in Amsterdam. Om rustig bij te praten. Niet iedereen is er elk jaar bij. Sommigen treffen elkaar tussendoor, die werken met elkaar of zijn bevriend.” 

Een groep gelijkgestemden 

“Het optrekken met een groep gelijkgestemden was voor mij het belangrijkst aan de MRE-opleiding. Het is verfrissend om contact te hebben met vakgenoten buiten je bedrijf. We zijn met z’n allen een weekend eerder afgereisd voor de studiereis naar New York, die in het tweede jaar van de opleiding plaatsvindt. Niets ten nadele van het inhoudelijke programma, maar daar heb ik friends for life gemaakt. We zijn jaren gaan skiën in Sankt Anton. De leukste kraamcadeaus kreeg ik van MRE’ers. Als ik voor een vergadering van Dentons in Mexico ben, probeer ik langs te gaan bij mijn studiegenoot Suzanne, die daar woont.”

De keuze voor MRE  

“De MRE is geen eenvoudige keuze, je doet het naast je werk. Als jurist met de MRE-titel laat je wel zien dat je iets van vastgoed snapt, een volwaardige gesprekspartner bent. Het is een keurmerk, je bent als het ware lid van een geheim genootschap. Ik had vooraf niet gedacht dat het netwerk de grootste meerwaarde van de studie is. DCF-berekeningen heb ik sindsdien niet meer gemaakt, hier gebruik ik mijn netwerk voor.”

Impact van de MRE 

“Mijn studie heeft zich dubbel en dwars terugverdiend. Via een MRE-contact heb ik een buitenlandse klant binnengehaald en gekoppeld aan een collega die vloeiend Duits spreekt en ook zelf heb ik heel wat proces- en advieswerk voor MRE’ers mogen doen. Inmiddels geef ik zelf les aan de Amsterdam School of Real Estate. Het contact in de collegezaal is voor mij het waardevolst. In de collegezaal krijg ik actuele vragen uit de praktijk, leer ik nieuwe trucjes. Het is echt heel erg leuk om te doen.”  

Advies aan toekomstige studenten 

“Studenten druk ik op het hart dat ze vooral van hun studietijd bij de ASRE moeten genieten. Niet de pauze volplannen met telefoontjes of e-mails beantwoorden tijdens colleges. Ik had er zelf meer van moeten genieten, maar ging toen juist op voor partner bij mijn kantoor. Inmiddels ben ik tien jaar grijzer en wijzer. En trotse moeder van twee kinderen.” 

Ook jouw volgende stap in vastgoed maken? Ontdek meer over de masteropleidingen bij de Amsterdam School of Real Estate! Bezoek de opleidingspagina’s van de Master of Real Estate en Master of Science in Real Estate voor meer informatie over de inhoud en download de brochure. Wil je persoonlijk advies? Dat kan! Vraag hier een vrijblijvend gesprek aan met onze studieadviseur Lot Slatman.

Deel deze post: