Hein Wegdam: van senior relatiemanager naar hoofd ING Real Estate Finance

Gepubliceerd op:

Header Hein Wegdam

Hein Wegdam begon in het voorjaar van 2015 als senior relatiemanager in de Nederlandse vastgoedmarkt bij ING aan zijn opleiding Master of Science in Real Estate (MSRE) aan de Amsterdam School of Real Estate. Inmiddels is hij er hoofd ING Real Estate Finance én verantwoordelijk voor zakelijk bankieren in Zuid-Oost Nederland. Hij vertelt hoe zijn vastgoedkennis naadloos in zijn werk past en hoe de MSRE-opleiding hem leerde ook als ontwikkelaar, investeerder en taxateur naar vastgoed te kijken.

Hein Wegdam
Hein Wegdam

Vastgoedkennis MSRE in de praktijk

“Ik heb een bouwtechnische achtergrond, veel van mijn medestudenten werken nu bij woningcorporaties. Met de MSRE-opleiding aan de ASRE heb ik mijn kennis over vastgoed verbreed. Hierdoor kan ik vraagstukken beter beoordelen vanuit het gezichtspunt van een ontwikkelaar, investeerder of taxateur.
De MSRE-opleiding sloot goed aan op mijn werk. De vastgoedkennis viel in mijn werk op z’n plaats. Door mijn werk voor de bank heb ik een brede kijk op het bedrijfsleven. Door de opleiding herken ik situaties in de vastgoedsector sneller, kan ik beter meepraten en mij verplaatsen in een klant.

Diepgaand inzicht door scriptieonderzoek

Het meest heb ik gehad aan het schrijven van mijn scriptie. Dat was echt een deep-dive. Het bood de gelegenheid om alle theoretische kennis uit de verschillende modules toe te passen. Het onderwerp van mijn scriptie was de betaalbaarheid van woningen voor Amsterdammers. Deze had een pijnlijke conclusie: minder dan 60 procent van hen heeft voldoende inkomen om een woning te kopen. Dat is alleen maar minder geworden. Dat gaf een inzicht in de uitdagingen voor stadgenoten op de huizenmarkt.

College over inprijzing van risico’s in huurcontracten

De colleges van Pieter Tordoir zijn me het meest bijgebleven. Deze colleges gingen over de centraleplaatsentheorie van Christaller en Von Thunen en de inprijzing van risico’s in huurcontracten op basis van de reële optietheorie door Ronald Huisman. Het laatste is een heel financieel onderwerp, dat ik nu weer toepas, bijvoorbeeld op kapitaalkosten waar leningen met een lage rente extra geld waard zijn. Mijn MSRE-opleiding aan de Amsterdam School of Real Estate heeft zo niet alleen mijn professionele pad verrijkt, maar heeft ook mijn begrip verdiept van de complexe dynamiek binnen de vastgoedsector.”

Ook jouw volgende stap in vastgoed maken? Ontdek meer over de masteropleidingen bij de Amsterdam School of Real Estate! Bezoek de opleidingspagina’s van de Master of Real Estate en Master of Science in Real Estate voor meer informatie over de inhoud en download de brochure. Wil je persoonlijk advies? Dat kan! Vraag hier een vrijblijvend gesprek aan met onze studieadviseur Lot Slatman.

Deel deze post: