Leadership, Strategy & Real Estate

Gepubliceerd op:

Zelfkennis is een voorwaarde voor effectief leiderschap. Je staat immers niet op afstand maar je maakt onlosmakelijk deel uit van een samenwerkingsproces. Het aansturen van mensen blijkt een vak apart. Door te oefenen met leiderschapsdilemma’s vergroot je je vaardigheden op het gebied van leidinggeven, motiveren en beïnvloeden. Door oefening, feedback en reflectie krijg je inzicht in je motieven voor handelen, in je kwaliteiten en valkuilen. Je hoort van je peers, collega’s, trainer en trainingsacteur wat je kwaliteiten zijn maar zeker ook hoe je je kunt ontwikkelen om effectiever te zijn en een evenwichtiger mens te worden. 

Persoonlijke Effectiviteit

Persoonlijke Effectiviteit gaat over zelfonderzoek door open te staan voor feedback en reflectie op je handelen. Je vergaart kennis over jezelf om zo zelfbewuster te handelen, je invloed te vergroten en het beste uit jezelf te halen. Binnen het Leadership, Strategy & Real Estate (LSRE) traject van de MRE kijken we naar wat je doet, welke impact dat heeft en waarom je dit doet. Persoonlijk Leiderschap laat je groeien in persoonlijke kracht.

Leiderschap
Een leider weet anderen te motiveren en het werk zo te organiseren dat talenten van anderen worden aangewakkerd en medewerkers er toe doen. Als leider onderneem je samen activiteiten om zo het beste uit je team te halen. Tijdens de MRE wordt regelmatig en in kleine leergroepen aandacht besteed aan dit thema. Deelnemers ontvangen feedback van peers, collega’s, trainers en trainingsacteurs.

Hannah Nederhand is kerndocent in de MRE en verzorgt het LSRE onderdeel. Zij is zelfstandig trainer/ adviseur bij Nederhand Training & Development

Fotograaf: Michel Porro

Alumni over het LSRE onderdeel binnen de MRE
Hieronder is aan het woord: Tom Burwinkel, 39 jaar, MRE 2014-2016, Senior Vastgoedadviseur bij Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten.

Het Leadership gedeelte van de MRE heb ik als zeer positief ervaren. Met een vaste (kleine) groep medestudenten, samen met Hannah Nederhand en een acteur, jezelf (uit)vinden in hoe je je gedraagt tijdens gesprekken met bijvoorbeeld medewerkers of klanten. Wat mij heel erg bijstaat van de sessies met haar zijn elkaar observeren in gesprekken, eerlijk tegen elkaar zijn en je kwetsbaar opstellen. Ik ben wijzer en sterker uit deze sessies gekomen. Hannah geeft handvatten die je dagelijks kunt gebruiken in je werk en in de omgang met mensen. Geen trucjes, maar juist inzicht in je eigen gedrag en waar je op kunt letten bij jezelf. Het ging niet zozeer om veranderen, maar juist het blootleggen van sterke en minder sterke kanten.

De sessies met de acteur waren legendarisch, het waren intensieve sessies met heel veel plezier onderling. De groep waar ik mee heb samengewerkt in de sessies van Hannah zijn nu mijn vrienden. Het vertrouwen dat je in elkaar krijgt, is groot. Je geeft jezelf bloot, wat uitstekend werd begeleid door Hannah.

De Leadership sessies waren voor mij een zeer interessant onderdeel van de MRE, een waardevol ‘MBA’ onderdeel. De zaken die ik heb meegenomen uit de sessies gebruik ik tegenwoordig in mijn werk. Ik heb meer vertrouwen gekregen in ‘lastige’ gesprekken, ik weet waar mijn valkuilen liggen, wat maakt dat ik gesprekken beter kan voeren.

Al met al zeer prettig, positief en leerzaam!

Carlo Widev, 30 jaar, MRE 2016-2018, Associate Savills Building & Project Consultancy

Het leadershipprogramma van de ASRE heeft een grote bijdrage geleverd aan mijn kennis over de ‘zachte’ kant van het vakgebied. Ik heb mijn zelfkennis ontwikkeld, ben me meer bewust van bepaalde gedragingen en de invloed hiervan op mijn directe omgeving.

Om de persoonlijke effectiviteit van ons als vastgoedprofessional te vergroten, is Hannah Nederhand, onze begeleider in dit traject, ingegaan op onze achtergrond, onze drijfveren, gedragskenmerken en manieren van handelen. Dankzij haar professionele begeleiding tijdens het leadershiptraject is mijn band met mijn medestudenten versterkt en heeft zij de mogelijkheid gecreëerd om uitdagende praktijksituaties te behandelen op persoonlijk niveau.

Nieuwsgierig geworden naar de MRE?

Maak een afspraak met Nynke Wagenaar voor een vrijblijvend intakegesprek of kijk op www.asre.nl/mre

Deel deze post: