MSRE-student Nishall Bhagai: “Durf te dromen”

Gepubliceerd op:

Nishall_Bhagai

Nishall Bhagai (44 jaar, 4 kinderen) mocht op 6 juni 2024 zijn MSRE-diploma in ontvangst nemen. Eerder volgde hij bij de Amsterdam School of Real Estate de opleiding Inleiding Vastgoedkunde. Tijdens  het jaarlijkse vastgoedevenement PROVADA liep ik Nishall tegen het lijf, een goede gelegenheid om hem wat vragen te stellen.

Door: Arthur Marquard, programmamanager MSRE

Grote ambities

Toen Bhagai een aantal jaar geleden instroomde, had hij al een bewogen carrière achter de rug. “Ik wilde minister van Buitenlandse Zaken worden en ben daarom begonnen met een studie rechten. In de politiek wordt echter veel gedraaid, ik kwam er als snel achter dat die wereld niet voor mij was. De studie maakte ik nooit af.”

Wel rondde Bhagai een studie HBO-verpleegkunde af. “Ik werkte als medisch laborant in het AMC en het ging mij voor de wind. Daarna wilde ik directeur worden van het ziekenhuis, maar toen ik daar binnen afzienbare termijn geen kans op maakte, ben ik weggegaan bij het AMC.”

Het is tekenend voor zijn ambities: “De vraag is hoever je durft te gaan om je dromen te verwezenlijken. Je moet een beetje gek zijn om met goede ideeën te komen. Succes wordt dan vanzelf groter, je maakt indruk.” Na een stilte voegt hij er aan toe: “Zo wil ik ook de eerste zijn die op Mars bouwt. Als ik de eerste ben kom ik immers in het Guinness Book of Records.” Er valt een stilte, het is onpeilbaar hoe serieus hij is.

Passie voor duurzaam vastgoed

Nishall BhagaiMet de kennisbasis van zijn onvoltooide rechtenstudie opent hij een assurantiekantoor en komt hij in aanraking met vastgoed. Daarin vindt hij zijn passie. “Ik heb mij afgevraagd: wat voor mens wil ik zijn?  Ik wil niet alleen voor het geld gaan, social return is zeker zo belangrijk. Dat wil ik ook uitdragen met vastgoed. Ik wil met vastgoed iets maken voor de toekomst, iets voor de buurt.” In die gedachte past ook zijn scriptie die gericht is op de mogelijkheden van bouwen met hout. “Hout heeft vele voordelen, het is milieuvriendelijk, je kunt CO2 opslaan, het is licht en het is toekomstbestendig.” Bhagai brengt zijn onderzoeksresultaten ook in de praktijk, hij toont verschillende van zijn houtbouwprojecten in de Amsterdamse en Zaanse regio.

Methodisch werken maakt sterk

De opleidingen van de Amsterdam School of Real Estate hebben hem veel gebracht in zijn dagelijkse praktijk. “Ik heb geleerd om risico’s in kaart te brengen, te balanceren en te kwalificeren. Ik ga sinds de opleiding veel minder intuïtief te werk. Methodisch werken maakt je sterker.” Ook roemt hij het netwerk dat hij aan de ASRE heeft overgehouden. “Ik heb vrienden en goede zakenrelaties aan de opleidingen overgehouden. Alleen daarom al heb ik geen moment spijt dat ik mij heb ingeschreven.” Aan dat netwerk heeft Bhagai ook hard gewerkt. Tijdens de opleiding organiseerde hij regelmatig etentjes met Surinaamse bami en nasi uit het cateringbedrijf van zijn familie. Ook waren studenten en ASRE-medewerkers uitgenodigd om na de diplomauitreiking te feesten in het zalencentrum, dat hij Hoofddorp exploiteert.

Met de MSRE-diploma-uitreiking verlaat een kleurrijke student de ASRE. Voor alle toekomstige MSRE-studenten heeft hij nog wel een advies: “Durf te dromen. Als je weet wat je wilt worden, word je ook wat je wilt worden.”

Net als Nishall Bhagai  jouw volgende stap in vastgoed maken? Ontdek meer over de masteropleidingen bij de Amsterdam School of Real Estate! Bezoek de opleidingspagina’s van de Master of Real Estate en Master of Science in Real Estate voor meer informatie over de inhoud en download de brochure. Wil je persoonlijk advies? Dat kan! Vraag hier een vrijblijvend gesprek aan met onze studieadviseur Lot Slatman.

Deel deze post: