De opgaven voor corporaties stapelen zich snel op. Meerdere doelstellingen strijden om voorrang. Hoe organiseer je in dit spanningsveld de exploitatie en maak je gelijktijdig de forse ambities haalbaar? De opgaven waar corporaties voor staan zijn niet alleen snel in omvang toegenomen maar komen ook gelijktijdig. Een forse investeringsopgave in duurzaamheid en nieuwbouw komt gelijk met de noodzaak meer op leefbaarheid, weerbaarheid en betaalbaarheid te sturen. En dat ook nog eens in een tijd van sterk stijgende kosten en een onzekere woningmarkt.
”Uit een uitgebreide marktverkenning onder een groot aantal woningcorporaties is gebleken dat er behoefte is aan een opleiding die zich richt op het strategisch en tactisch sturen in de exploitatie. In deze nieuwe opleiding zal worden ingegaan op concrete voorbeelden hoe stappen te zetten in strategische exploitatie. Denk hierbij bijv. aan sturen op weer- en leefbare buurten, klantwaarde of onderhoud en risicomanagement.”
John Verhoeven | programmamanager
De opleiding Strategische Exploitatie van Woningen heeft een brede en bedrijfskundige invalshoek. Deelnemers zijn na afloop in staat om vanuit hun eigen specialisme effectief te participeren in een (gebiedsgerichte) integrale aanpak van de exploitatie van het vastgoedbezit.
Integrale sturing: de next step
Portefeuille- en assetmanagement zijn de afgelopen tien jaar gemeengoed geworden in het besluitvormingsproces bij woningcorporaties. Daarbij ligt de nadruk hoofdzakelijk op de investeringskant, het onderwerp van de al langer bestaande opleiding Asset Management voor Woningcorporaties. De volgende stap is het bundelen van de veelzijdige uitdagingen in de exploitatie. Niet alleen organisatorisch maar ook als uitgangspunt voor de vele grote en kleine besluiten over het bezit.
Interactief
De onderwijsvorm is uitdagend en sterk interactief. Omdat het verbinden van meervoudige vraagstukken in de exploitatie bij corporaties nog volop in ontwikkeling is, wordt de nodige ruimte gemaakt voor het verkennen van nieuwe inzichten en mogelijke oplossingen. Ook wordt inspiratie gezocht bij andere sectoren die ervaring hebben met een integrale sturing.
Interesse?
Inschrijven is mogelijk tot twee weken voor het starten van Strategische exploitatie van woningen via het online inschrijfformulier. Wil je persoonlijk met iemand van gedachten wisselen over deze opleiding, neem dan contact op met John Verhoeven door een email te sturen naar: j.verhoeven@asre.nl
Optimaal studierendement
Om je optimaal te laten studeren, heeft de ASRE de opleiding opgebouwd uit interactieve colleges en een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze essentiële combinatie van onderwijsvormen zorgt ervoor dat je de leerdoelen begrijpt en kunt toepassen:
- Portefeuille- en assetmanagement
- Sturingsinstrumenten
- Organisatie van de exploitatie
Na het succesvol afronden van Strategische exploitatie van woningen ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate.
Voor wie
De opleiding Strategische exploitatie van woningen richt zich op directeuren, MT-leden, portefeuillemanagers, assetmanagers, programmamanagers binnen corporaties.
Aanmelden, toelating & kosten
Je moet rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 8 uur per week (inclusief colleges). De opleiding bestaat uit 8 studiedagen van 13.45 – 17.30 (eerste collegedag 12.30). De kosten zijn € 3.660,- (inclusief studiemateriaal).
Er is beperkt plaats voor studenten die niet werken bij een woningcorporatie. Plaatsing vindt plaats na overleg. Wij verwachten ten minste twee jaar relevante werkervaring in of voor de sector en hbo- of wo-werk- en -denkniveau.
Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor het begin van de opleiding. Wil je daarna nog inschrijven? Neem contact op met programmamanager Executive Education John Verhoeven (06 21487393).