Aan een investeringsbeslissing in het vastgoed gaat altijd een gedegen kwantitatieve én kwalitatieve analyse vooraf. In de basisopleiding Vastgoedrekenen staat kennismaken en het oefenen met de meest relevante rekentechnieken centraal. Bij Vastgoedrekenen II ligt de focus op de kwantitatieve analyse door het oefenen met rekentechnieken voor uiteenlopende investeringsbeslissingen.
Tijdens vier colleges komen veel voorkomende situaties aan bod waarbij het toepassen van de juiste rekentechnieken cruciaal is om een gedegen investeringsbeslissing te kunnen nemen. Vastgoedrekenen II richt zich op verschillende manieren van het berekenen van het rendement. Je leert welke rekentechnieken je in uiteenlopende situaties kunt toepassen.
Na het afronden van Vastgoedrekenen II ben je in staat zelf de juiste kwantitatieve analyses in uiteenlopende investeringsbeslissingen te kiezen en toe te passen. Ook krijg je met deze opleiding de handvatten om investeringsvoorstellen beter te kunnen beoordelen.
Naast het educatieve aspect bouw je aan je netwerk door tijdens de colleges kennis te maken met andere vastgoedprofessionals met verschillende achtergronden. Tijdens de vier dagdelen komen de volgende hoofdonderwerpen aan bod:
- Algemene inleiding vastgoedrekenen
- Dealmaking vanuit verschillende vastgoedrollen
- Business case multifunctionele ontwikkeling
- Gevoeligheids- en risicoanalyse
- Financiële implicates investeren in duurzaamheid
Lijkt het je interessant? Inschrijven is mogelijk tot twee weken voor het starten van de opleiding via het online inschrijfformulier. Wil je persoonlijk met iemand van gedachten wisselen over deze opleiding. Neem dan contact op met John Verhoeven door een email te sturen naar: j.verhoeven@asre.nl
Optimaal studierendement
Om je optimaal te laten studeren, is Vastgoedrekenen II opgebouwd uit interactieve colleges en een casusopdracht die je in groepsverband uitwerkt. Deze combinatie van onderwijsvormen zorgt ervoor dat je de leerdoelen van de volgende modules optimaal begrijpt en kunt toepassen:
- Het berekenen van rendement uit verschillende gezichtspunten
- Toepassing van kwalitatieve analysetechnieken
Na het succesvol afronden van Vastgoedrekenen II ontvang je een certificaat van de Amsterdam School of Real Estate.
Voor wie
De opleiding Vastgoedrekenen II is bestemd voor: iedereen die de basisopleiding Vastgoedrekenen heeft afgerond, vastgoedprofessionals die reeds beschikken over basis vastgoedrekenvaardigheden en de opleiding is bestemd als vooropleiding voor overige ASRE-opleidingen (Executive Education, MSRE of MRE).
Aanmelden, toelating & kosten
De opleiding Vastgoedrekenen II wordt zowel in het voorjaar als het najaar aangeboden. Houd in de collegeperiode rekening met een tijdbelasting van ongeveer acht tot twaalf uur per week (inclusief colleges). De opleiding bestaat uit vier dagdelen. De kosten zijn inclusief studiemateriaal.
De toelatingseisen zijn ten minste twee jaar relevante werkervaring in de sector en een hbo- of wo-werk- en -denkniveau. Daarnaast moeten studenten de basisopleiding Vastgoedrekenen hebben afgerond of een certificaat hebben waaruit blijkt dat zij over de benodigde basiskennis beschikken. Deelnemers hebben een laptop nodig met een recente, volledige versie van Microsoft Excel.
Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor het begin van de opleiding. Wil je daarna nog inschrijven? Neem contact op met programmamanager Executive Education John Verhoeven (06 21487393).