Peter van Gool ontvangt Vastgoed-oeuvreprijs

Gepubliceerd op:

Peter van Gool

Vastgoedhoogleraar Peter van Gool ontvangt op 17 november de Vastgoedmarkt-oeuvreprijs voor zijn bijdrage aan de Nederlandse vastgoedsector. De uitreiking vindt plaats tijdens een diner in Rotterdam.

‘Toegankelijk’, ‘transparant’ en ‘enorm toegewijd’. Het zijn een paar woorden die de juryleden Dirk Rompelman en Ruud de Wit zich lieten ontvallen bij het toekennen van de oeuvreprijs aan Peter van Gool, schrijft de vaktitel Vastgoedmarkt. ‘Van Gool mag terugkijken op een indrukwekkende carrière. Hij heeft zich bovendien als hoogleraar altijd ingezet voor meer professionalisering van de sector door het gat tussen de praktijk en de wetenschap te verkleinen,’ aldus de jury.

Afscheidsrede
Hoogleraar Van Gool houdt op 1 december zijn afscheidsrede en gaat met emeritaat. ‘Wat ik altijd heb geprobeerd, is om een brug te slaan tussen de praktijk en de academische wereld. De universiteit stond helemaal los van de praktijk en de praktijk ontwikkelde zich maar langzaam. Hoe was deze situatie te verbeteren? Door de academische wereld zich te laten richten op het verbeteren van de praktijk. Door te komen tot best practices. Dat werkt en als je het zo doet, komen die werelden samen.’ Zo heeft Van Gool zich altijd ingezet voor de professionalisering van de vastgoedsector.

Deel deze post: