Peter van Gool voorzitter Centrale Raad NRVT

Gepubliceerd op:

Prof. dr. Peter van Gool FRICS wordt op 1 mei 2020 voorzitter van de Centrale Raad van het Nederlands Register Vastgoedtaxateurs (NRVT). Hij volgt in deze rol Mario Cosman op, die sinds 30 maart voorzitter is van het bestuur.

Van Gool zegt over zijn nieuwe functie: “In deze onafhankelijke rol wil ik de potentie van de Centrale Raad helpen verstevigen. Want juist nu speelt er veel op taxatieterrein en komt er ook nog het nodige op ons af. Ik heb veel zin om deze rol op te pakken en samen te werken met alle betrokkenen.”

Van Gool is hoogleraar Vastgoedeconomie aan de Amsterdam School of Real Estate en aan de Universiteit van Amsterdam, adviseur op het terrein van vastgoedvraagstukken, spreker, dagvoorzitter en initiatiefnemer van de vastgoedtransactiedatabase StiVAD. Daarnaast was hij tot voor kort bestuurslid van een aantal charitatieve organisaties.
“Ik kijk uit naar de samenwerking met Peter van Gool als voorzitter van de Centrale Raad. Met hem krijgen we, naast een stevige voorzitter, ook de beschikking over zijn waardevolle kennis en ervaring.” zegt bestuursvoorzitter Mario Cosman van NRVT.

De Centrale Raad is binnen de beroepsorganisatie verantwoordelijk voor de toetsing van voorstellen van de vier expertcommissies. Er zijn expertcommissie voor Bedrijfsmatig vastgoed, Landelijk en agrarisch vastgoed, Wonen en WOZ. Deze commissies bestaan uit telkens vijf deskundigen die ontwikkelingen signaleren en deze eventueel vertalen naar reglementen en richtlijnen op hun deelgebied. De Centrale Raad toetst zowel het inhoudelijke als het maatschappelijke draagvlak van de voorstellen. De adviezen van de Centrale Raad moeten daarna nog worden bekrachtigd door het NRVT-bestuur.

Deel deze post: