De 4 vernieuwingen van de Master of Real Estate

Gepubliceerd op:

Header MRE
Jantine Schrader
Jantine Schrader, Programmamanager MRE

Ieder jaar verwelkomt de Amsterdam School of Real Estate een nieuwe groep Master of Real Estate (MRE)-studenten die zich binnen twee jaar ontwikkelen tot hooggekwalificeerde strategische professionals. Het lesprogramma van de masteropleiding verandert voortdurend om naadloos aan te sluiten op de behoeften in de dagelijkse praktijk in de vastgoedsector. Dit jaar heeft de MRE vier belangrijke vernieuwingen ondergaan om studenten voor te bereiden op de uitdagingen van de actuele vastgoedsector. In een interview met Jantine Schrader, programmamanager van de MRE, worden deze vernieuwingen in het curriculum besproken. 

1. Master Challenges: actuele vraagstukken in disruptieve thema’s

Een van de belangrijke veranderingen in het MRE-programma is de introductie van de Master Challenges. “De Master Challenges zijn een nieuwe vorm van onderwijs waarmee we in de MSRE-opleiding al eerder zijn gestart. In zo’n challenge zoeken we creatieve oplossingen voor vraagstukken die op het moment in de sector of breder in de maatschappij leven. Geen colleges dus, maar in co-creatie met de studenten zoeken we kennis, oplossingen en inzichten. Denk aan vraagstukken als de energietransitie, duurzame verstedelijking of sustainable investments.”  

2. Focus op leiderschap en leiderschapsvaardigheden

Het Master of Real Estate programma heeft ook een sterke focus op leiderschap en leiderschapsvaardigheden. “We vernieuwen continu om het programma up-to-date te houden. Een voorbeeld is de extra aandacht die we geven aan leiderschap en leiderschapsvaardigheden. Om problemen effectief op te lossen heb je een creatieve mindset nodig en een authentieke leiderschapsstijl. We willen studenten niet alleen inhoudelijk bagage meegeven, maar ook een gereedschapskist vol skills waarmee ze klaar zijn om de leider van morgen te worden.”  

3. Internationale ervaring in Kaapstad

Een andere wijziging in het curriculum is de nieuwe bestemming voor de tweede studiereis. “Voorheen gingen we altijd naar New York, nu naar Kaapstad. In Zuid-Afrika komen studenten in een out-of-the-box-omgeving terecht. De ongelijkheid in de samenleving is er heel zichtbaar, bijvoorbeeld de gevolgen van de energiecrisis. Studenten leren er hoe je met deze vraagstukken omgaat. Door ze even uit hun comfortzone te halen, willen we hen ter plekke laten groeien.” 

4. De Boardroom Challenge: praktische ervaring

Een nieuw element in het MRE-curriculum is de Boardroom Challenge. “Onlangs hebben wij voor de tweede keer een Boardroom Challenge gehouden. Het is een challenge waarin studenten twee dagen lang als in een snelkookpan een vraagstuk moeten oplossen. Ze ervaren hoe het is om in een board te zitten en de dynamiek daarvan. Met verschillende belangen, maar wel met een gezamenlijk doel. Hoe los je een vraagstuk op, terwijl er ook allerlei randzaken spelen waaraan je ook aandacht moet geven? Tijdens die twee dagen maken de studenten het laatste stukje persoonlijke groei door in hun leiderschapstraject.” 

Een commitment voor twee jaar 

“Deelname aan de MRE-opleiding is een grote beslissing, je committeert je voor een periode van twee jaar. Dan wil je zeker weten dat dit programma bij je past. We hebben meerdere mogelijkheden om een weloverwogen beslissing te maken. Zo organiseren we open avonden en is er elk jaar een meeloopdag, waarbij geïnteresseerden aansluiten bij de eerstejaars en een deel van een collegedag meemaken.  Zo ervaar je hoe het is om in de collegebanken te zitten en delen studenten hun ervaringen.” 

Meer weten over dit masterprogramma?

De Master of Real Estate gaat in september 2024 weer van start. Wil je meer weten over deze masteropleiding? We gaan graag met je in gesprek over jouw doelen en ambities.  Schrijf je in voor de open avond van 16 november of neem voor een oriënterend gesprek contact op met onze studieadviseur Lot Slatman via een e-mail naar l.slatman@asre.nl of telefonisch via 06-25641770.

Deel deze post: