Vragen over studeren bij de ASRE

Gepubliceerd op:

Naar een open dag ga je om informatie te ontvangen, de sfeer te proeven, mensen van de organisatie te ontmoeten, maar ook om vragen te kunnen stellen. Zo ook op donderdag 2 november bij de ASRE. Zo’n 50 bezoekers kwamen naar de Amsterdam School of Real Estate aan het IJ om meer te weten te komen over verschillende vastgoedopleidingen.

Bij de ontvangst stonden koffie en thee klaar en raakten mensen aan de bar met elkaar in gesprek. De middag begon met een introductie over de ASRE door programma manager MSRE Arthur Marquard. Daarna volgde een proefcollege over Urban Asset Management door Gert-Joost Peek.

Vervolgens kwamen drie studenten (MRE, MSRE en EE) aan het woord. Zij vertelden over hun ervaringen en beantwoordden vragen die uit de zaal kwamen. Tijdens het derde onderdeel werden de masteropleidingen MRE en MSRE en de EE opleidingen in aparte parallelsessies besproken. Daar was tijd om gericht vragen te stellen over de opleiding. Na afloop tijdens de borrel waren de studenten, onderwijsmanagers en studieadviseur aanwezig om de dan nog aanwezige vragen te beantwoorden.

Wil je het proefcollege Urban Asset Management van Gert-Joost Peek (terug)zien? Ga naar onderstaande video.

Wat voor soort vragen passeerden zoal de revue? We lichten er een paar uit. En laten we daar dan meteen een antwoord op geven!

Wat is het verschil tussen MRE en MSRE?
De MRE is een strategische managementopleiding, die put uit een inhoudelijk vastgoeddomein. De MSRE is een inhoudelijke specialistische vastgoedopleiding met keuzemogelijkheden en bedrijfsgerichte toepassingen.

In de video hieronder vertellen programma manager MRE Wim van der Post en programma manager MSRE Arthur Marquard over het karakter van de masteropleidingen.

Wat zijn de toelatingseisen van de MRE en de MSRE?
Een afgeronde wo-bachelor/master opleiding en relevante werkervaring (MRE 5 jaar/MSRE 2 jaar) binnen het vastgoeddomein. Beschik je nog niet over het juiste instroomniveau, dan kun je ook een instroomprogramma volgen.

Wat is de studiebelasting?
Voor de MRE en de MSRE staat zo’n 20 uur per week studiebelasting; voor een EE opleiding is dat aanzienlijk lager en verschilt per opleiding (bekijk daarvoor de betreffende opleidingspagina). In de praktijk blijkt dat het per persoon verschilt hoeveel uren je aan de studie besteedt. De aanwezige studenten vertelden dat zij meer uren met de studie bezig waren naarmate het toetsingsmoment dichterbij kwam. Ook verschilde het per onderwerp, ‘het ene ligt je meer dan het andere’. Bij EE opleidingen wordt er getoetst middels case opdrachten en ook daarvoor geldt, dat wanneer je toewerkt naar de presentatie van de case, je meer met de studie bezig bent.

Is er een betalingsregeling mogelijk als ik de MRE of MSRE zelf financier?
Vanaf het studiejaar 2017-2018 kun je onder bepaalde voorwaarden een lening afsluiten om het collegegeld te betalen. Ga voor meer informatie hierover naar de website van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

Kun je ook online studeren bij de ASRE?
De ASRE heeft verschillende blended opleidingen. Bij deze Blended Courses van de ASRE is online onderwijs 90% van de opleiding. Het laatste onderdeel van de opleiding is klassikaal in de vorm van een groepsopdracht, een casepresentatie of een andere afsluitende opdracht bij de ASRE in Amsterdam. Bekijk hier het opleidingsoverzicht over online onderwijs.

In het filmpje hieronder vertelt Stephanie Morssinkhof, projectleider blended learning meer over deze vorm van studeren bij de ASRE.

Andere vragen?
Heb je andere vragen? Dan laat het ons weten. Je kunt onze studieadviseur Nynke Wagenaar mailen of bellen: n.wagenaar@asre.nl | 06 391 12 941

De volgende open dag is op donderdag 8 maart 2018. Wees van harte welkom!

Deel deze post: