MSRE

MSRE

Periode

half september 2022
half februari 2023

Collegedag

maandag, dinsdag, woensdag of donderdag

De masteropleiding met specialisatiekeuze

Je analytische vaardigheden aanscherpen om zo complexe vastgoed-vraagstukken op te lossen? Op zoek naar een opleiding die past bij jouw kennis en carrière? Dan ben je toe aan een inspirerende verdieping in de vastgoedkunde. De combinatie van flexibiliteit en verdieping in de MSRE leidt ertoe dat je een optimaal kennisrendement zult behalen: inhoudelijke diepgang zonder overbodige elementen, aansluitend bij je persoonlijke interesses en carrière-perspectief, in een professioneel netwerk van docenten en medestudenten.

"Wat ik zeker weet, is dat de MSRE mij voldoende handvatten heeft gegeven om maximaal te kunnen presteren in de vastgoedwereld."

Roy Middleton, MSRE-alumnus, registertaxateur bij Nadorp Taxaties

 

Studenten starten over het algemeen met Marktanalyse en Investeringsanalyse, de kernvakken van de MSRE-opleiding. Vervolgens kiest de student een specialisatievak, waarin een verdere specialisatieslag plaatsvindt en de kennis uit Marktanalyse en Investeringsanalyse kan worden toegepast.

 

De volgende specialisatievakken worden aangeboden:

 

 

Master Challenges
Tijdens Master Challenges begeven studenten, docenten en alumni zich gedurende vier interactieve dagen op de grens van bestaande en nieuwe kennis. Dit wordt afgesloten met het schrijven van een essay. MSRE-studenten volgen minimaal twee challenges. Een challenge kan ook het startpunt zijn van nader onderzoek in de scriptiefase, waarmee de opleiding wordt afgerond. Lees hier meer over de Master Challenges.

 

De volgende Master Challenges worden aangeboden:

 


Instapmoment naar eigen keuze
Het kan zijn dat je voor een MSRE-vak kiest, terwijl je nog twijfelt over de vraag of je het gehele mastertraject wilt doorlopen. De Amsterdam School of Real Estate biedt je de mogelijkheid per vak in te schrijven. De gehele MSRE-opleiding moet binnen maximaal 5 jaar afgerond worden.

 

Waardevolle netwerkfunctie
Het resultaat van de MSRE is dat je je analytische vaardigheden grondig heb aangescherpt, je kennis van en inzicht in de vastgoedsector is vergroot en je netwerk sterk is verbreed.

 

De alumnivereniging van de MSRE, de MSRE Alumni Association (MSREAA), bestaat sinds 2006. De vereniging heeft inmiddels ruim 182 leden en groeit snel. Na het voltooien van de MSRE-opleiding kun je je netwerk uitbreiden via het exclusieve lidmaatschap van de MSREAA

 

Vrijblijvend op gesprek
Overweeg je de MSRE-opleiding aan de Amsterdam School of Real Estate? Kom vrijblijvend op gesprek. Met onze studieadviseur of een van onze programma managers bespreek je jouw ideeën en kun je je vragen voorleggen. Je krijgt persoonlijk advies over je opleidingskeuze of over het financieren van de opleiding.

 

Aanmelden en toelating
Zou je de MSRE-opleiding graag volgen maar heb je nog niet alles geregeld of wil je graag je afwegingen bespreken? Je kunt alvast een plaats reserveren of een persoonlijk adviesgesprek aanvragen.

Aan de hand van het gesprek, je curriculum vitae en je diploma’s  wordt nagegaan of je voldoet aan de toelatingscriteria. Wanneer je bent toegelaten tot de opleiding, nodigen wij je uit officieel in te schrijven. De inschrijving is definitief zodra het volledig ingevulde inschrijfformulier is ontvangen. Inschrijving is mogelijk tot 15 januari (voor start opleiding half februari) of tot 15 augustus (voor start opleiding half september). Indien je je na de uiterlijke inschrijfdatum nog wilt inschrijven, neem dan contact op met Lot Slatman, studieadviseur, telefoon: tel: +316 256 417 70 . Arthur Marquard, programmamanager MSRE, is vooraf en tijdens de opleiding ook beschikbaar voor vragen.

 

De eisen voor toelating tot de MSRE-opleiding zijn:

  • Je dient in het bezit te zijn van een NVAO-erkend wo-bachelor/master diploma of aantoonbaar beschikken over gelijkwaardig opleidingsniveau op grond van erkende diploma's (te beoordelen door de examencommissie);
  • Je dient te beschikken over ten minste twee jaar relevante werkervaring met aantoonbare verantwoordelijkheden.

Beschik je nog niet over het juiste instroomniveau (afhankelijk van werkervaring en vooropleiding)? Dan kun je alsnog worden toegelaten nadat je met succes (een deel van) het deficiëntieprogramma heb afgerond.

 

Accreditaties
De MSRE-opleiding is tot 2023 geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie) als postinitiële Masteropleiding in het wetenschappelijk onderwijs. De MSRE-opleiding is daarnaast geaccrediteerd door de RICS (The Royal Institution of Chartered Surveyors).

Aan studenten die de MSRE-opleiding aan de ASRE met goed gevolg afronden, wordt de academische graad ‘Master of Science’ uitgereikt. Daarnaast mag de titel ‘MSRE’ achter de naam geplaatst worden. Klik hier voor meer informatie

 

Investering in tijd en geld
Wanneer je kiest om naast je werk te gaan studeren, kies je voor een investering in jezelf. Als je je inschrijft voor de MSRE-opleiding betekent dit twee jaar studeren. In deze periode moet je rekening houden met een tijdbelasting van ongeveer 20 uur per week. De colleges vinden 1 keer per week bij de ASRE plaats. De kosten zijn € 31.000,-. Het cursusgeld is inclusief syllabi, maar exclusief kosten voor studieboeken. De additionele kosten voor de studiereis Europa bedraagt € 625,-, exclusief reis- en verblijfskosten. De opleiding is vrijgesteld van btw. Lees hier over de mogelijkheden om gespreid te betalen en het mogelijke belastingvoordeel.

 

Docenten
De ASRE zet alleen de beste docenten voor de MSREgroep. Dit zijn experts uit de praktijk en van de universiteit. Het team aan docenten bestaat uit ongeveer 150 kern- en gastdocenten. Deze docenten tref je in ieder geval in de collegezaal als je de MSRE gaat volgen:
Swipe om meer docenten te zien.

Johan ConijnFred HuibersArthur MarquardGert-Joost PeekAbdel SalemiMarcel TheebeHans Op 't VeldTon van WeliePhlip BoswinkelBert AlbersJan VisPaul de Vries
  • Jan Kees Hoogendoorn, MSRE 14-17, Troostwijk Taxaties
    Een verademing om in een dergelijke omgeving te mogen studeren. Kleinschalig, laagdrempelig, goede vakdocenten gecombineerd met een fantastische begeleiding!
  • Tom-Peter Twigt, MSRE 15-17, Colliers International
    Je gaat toch anders naar een problematiek kijken. Terwijl ik van te voren dacht 'dat weet ik eigenlijk wel'.